Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nincsen piac lángos nélkül

Lángos Centrum - Lehel Csarnok BudapestLángos Centrum - Lehel Csarnok Budapest a térképen

2022. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. november 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem is értettem, hogyan lehetséges, hogy a Lehel Csarnok legendás lángosozója nincs még fenn az ittjartam.hu adatbázisában?! Pedig ők már a régi piacon is jelen voltak, amikor még igazi hagyományos sátoros, standos piac volt a Lehel téren, és nem ez a fura, szépnek semmiképpen sem mondható "újragondolt" csarnoképület... persze, megszoktuk már.
A Lángos Centrum az alsó szinten a mozgólépcső lábától bal kézre az első soron található.
A törzsvásárlók Kétlyukúként is emlegetik a helyet, ugyanis a bal oldali "lyukban", vagyis ablakban kell leadni a rendelést, majd a bal oldalon lehet fizetni. A bal oldali ablak "lyuk" talponálló kiskocsmaként is működik, illetve itt adják ki az italokat. Az elmúlt hónapok elég drasztikus áremelkedései ellenére a lángos itt továbbra is barátságos áron kapható. A sima lángos (só, fokhagyma ingyenesen jár rá, aki kéri) 450 Ft, míg a legkedveltebb sajtos-tejfölös lángos 800 Ft. Néhány különlegesebb lángos fajta között említhető a káposztás, a kapros-túrós, a babos és a majonézes kukoricasalátás. Én helyben sajtos-tejfölöset szoktam kérni, elvitelre viszont sima fokhagymásat, mert az jobban bírja a szállítást, ilyen feltét meg úgyis akad otthon a hűtőben.
A lángos mellett az édes ízek kedvelőinek Túró Fánit és Almás Fánit (hosszú töltött fánkok), valamint hatalmas szalagos farsangi fánkot kínálnak házi lekvárral, persze nemcsak Farsang idején, hanem egész évben. Legutóbb ezt ettem (400 Ft), valamint mellé a gyermekkorunkat idéző forró napközis teát (100 Ft/dl), aminek ugye az a jellegzetessége, hogy cukorral, citrommal be van keverve és így olyan, mint egy forró limonádé.
A hely népszerű, főleg hétvégén sorban állásra kell számítani, de gyorsan halad a sor.
A kiszolgálás nagyon barátságos, a fánkos "néni" már a piac megszokott tartozékává vált.
A bal oldali "lyukról" még nem tettem említést, itt a sörök terén csapol Szebeni Ászok, a Rizmajer kézműves söre (korsó 450 Ft!!), kommersz röviditalok, pálinkák és leggyakrabban fröccs vagy nagyfröccs rendelése zajlik. A sóskúti Bibók Pincészet borait árusítják, a ház borai: muskotályos, olaszrizling, Zweigelt (200 Ft/dl). Az üveges sörök kommersz típusúak: Dreher, Borsodi, Arany Ászok. A fél centes rövidek ára 450-650 Ft között alakul, 80-as éveket idéző kínálattal (pl. Hubertus, Cherry, Kevert..., nem is folytatom).
Helyben enni nem könnyű, ha jól kapja el az ember az ütemet, akkor kap kicsit ragacsos, kicsit zsíros műanyag tálcát, de ezekből csak egy pár van, ha már elfogyott, akkor kartonpapíron, papírszalvétán. Van egy kerek bárasztal, itt lehet talpon állózni, persze ez általában foglalt. Marad még a büfé két oldalán 1-1 kisebb pult, valamint kicsit távolabb vannak kör alakú leülős helyek, de itt kézből/ölben kell enni a lángost, ami nem túl kényelmes.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (9)
Lángos Centrum - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLángos Centrum - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLángos Centrum - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLángos Centrum - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLángos Centrum - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLángos Centrum - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLángos Centrum - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLángos Centrum - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLángos Centrum - Lehel Csarnok Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Irány a Balaton
Irány a Balaton
06.14-28.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
109.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.23-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
97.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Panoráma Balatongyörök - Balatoni nyár
Balatoni nyár
07.12-08.20.
Hotel Panoráma Balatongyörök
159.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval