Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Görög degeszre

Leonidas Gyros - Mester utca BudapestLeonidas Gyros - Mester utca Budapest a térképen

Kiváló 2023. májusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2023. május 10.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nemrégiben érkeztünk vissza a munkahelyre a Leonidas Gírosztól, én egyelőre szuszogok, levegő után kapkodok, egy kicsit muszáj szusszannom, úgy érzem magam, mint a Kisgömböc. Pedig csak egy "kis" tálat kértem, amit meg sem bírtam enni teljesen, és a reggelit a mai napon kihagytam. Az Üllői úti - XIX. kerületben - régi egységükben jártam már korábban, ami számomra borzasztóan kiesik, nagyon távol van mindentől, így most, hogy a munkahelyünk közelében nyitottak egy új tavernát, terveztük a kollégákkal, hogy lehetőség szerint felkeressük őket. A vendégek többsége elvitelre vásárol, mivel a benti részben csak 3 kis asztalka található, bár most a jó idő beköszöntével már a kinti teraszon is lehet enni. Minden esetre a mester utcai egység így is tágasabb, mint az Üllői úti. A berendezés egyszerű, praktikus, nincsenek görögös dizájn-elemek.
Rendelés és fizetés a pultnál.

Tradicionális görög gíroszt készít itt Leo és csapata, aki maga is görög származású, de már évtizedek óta itt él Magyarországon, nem mellesleg tökéletesen, akcentus nélkül beszél magyarul. Az első vendégek mindig egy kis kóstolót kapnak a köretekből, amelyek csúcs-finomak. A jól ismert tzatziki mellett füstölt sajtos répasaláta és pikáns fetasaláta igazán jól passzolnak a frissen sült gíroszhús mellé, ezek mellett még frissen szelt paradicsom, kígyóuborka, citromos lilahagyma és házi görög pita vaslapon melegítve része a kiadós tálaknak. Két nyárson sülnek a húsok, amelyeket frissen szeli le a tányérra vagy a pitába Leo, így nem áll, nem szárad ott a tálcán, mint azt sok más helyütt láttam, tapasztaltam. Két melós fiatalember jött közben, egyikük nagyon csípőset akart, így kapott a fetasalátából egy kifejezetten csípős verziót, illetve pluszban még egy pikáns-csípős fűszerkeveréket is a húsra. Nagyon finom az itteni gírosz, valóban kitűnőnek találtuk.

Helyben is csak műanyag evőeszközök vannak, a tányér szögletes fehér karton, de csinos, igényes.
Az elviteles ételeket légmentesen lefóliázzák géppel. Tetszett, hogy az elviteles doboz több rekeszes, így nem folynak egybe a különböző étel-elemek.
Az árak nem a legolcsóbb kategóriába tartoznak, bár tapasztalat, hogy a görög gírosz itt hazánkban mindig drágább szokott lenni, mint a török, ami kebab vagy döner. A gírosz pitában 1790 Ft, a kicsi tál 3390 Ft, a nagy tál 4390 Ft, míg az extra tál 4390 Ft. A hűtőben palackozott és dobozos Cola és Cappy (590 Ft) termékek, valamint talán egyféle sör (Mythos). A falon lévő étlapon még néhány más ételt is láttam (sajtgolyó, szuvlaki, saganaki), de nem tudom, ezek valóban elérhetőek-e, mert amíg mi ott voltunk, minden vendég gírosz-verziókat kért.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (9)
Leonidas Gyros - Mester utca Budapest - Külső képLeonidas Gyros - Mester utca Budapest - BelsőLeonidas Gyros - Mester utca Budapest - BelsőLeonidas Gyros - Mester utca Budapest - Étel/italLeonidas Gyros - Mester utca Budapest - Étel/italLeonidas Gyros - Mester utca Budapest - Étlap/itallapLeonidas Gyros - Mester utca Budapest - Étel/italLeonidas Gyros - Mester utca Budapest - Étel/italLeonidas Gyros - Mester utca Budapest - Belső

Leonidas Gyros - Mester utca további értékelései

2023.03.16egyedül
Nos, ezt is megértük, végre nem kell mindenkinek kimennie Kispestig, hogy Leo papa gyrosából egyen, nyílt egy újabb üzletük is, közelebb a belvároshoz, most éppenséggel a Mester utcában. A nyitás napján jelen voltam természetesen, persze, nem csak én, sokan mások is, hiszen napokkal korábban már...
Népszerű szállások a környéken
Club Tihany Hotel - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.11.03-ig
Club Tihany Hotel
Kérd ajánlatunkat!
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.04.20-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
60.435 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
108.630 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval