Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mint a hal, mint a madár

Lui Budapest BudapestLui Budapest Budapest a térképen

Kiváló 2022. októberben járt ittÉrtékelt: 2022. november 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Funzine vagy a We Love Budapest oldalán szereztem la tudomást, hogy a Szabadság tér és a Batthyány örökmécses közötti kis utcában megnyitott egy új hely. Kávézó, bisztró, pékség két szinten. A rendelés felvétel és a fizetés lent a pultnál történik, de utána kiviszik az ételt, italt az asztalhoz. Most még a terasz is üzemelt a kellemes, késő őszi időben. Az üvegpultot szemlézve a bőség zavarával szembesültem. Nagyon finom édes és sós péksütemények, nemcsak a szokványos fajták, szendvicsek (1480-1980 Ft), quiche (1680 Ft), helyben frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek, néhány házias sütemény (sajttorta, banánkenyér). Az édesek közül a pisztáciás csiga, a pisztáciás-málnás briós és az erdei gyümölcsös kosárka tetszett legjobban, az empanada is vonzott (880 Ft), a sósak közül végül a paradicsomos bazsalikomos galette-et választottam (880 Ft), ez annyira nem volt átütő. A kókuszos-mandulás csók viszont kitűnő (540 Ft/ db, elég kicsi).
A kávé viszont kitűnő volt, a cappuccino 900 Ft, elég drága, még az V. kerületben is.
Kötelező szervizdíj nincs.
A felső szinten több asztal volt, itt ültem le, ez a galériarész mintha még készülőben lenne. A mosdó ugyan használható volt, de még nem volt a helyén minden alkatrész, pl. az ajtózár/kilincs.
Tetszett, hogy a földszinten és a galérián is ki volt téve 1-1 dizájnos extrém kancsóban víz, mindenki szabadon, ingyen ihatott az étele, itala mellé.
A fiatal személyzet szorgos, lelkes, kedves, proaktív, elegendő létszámban vannak jelen.
Összességében kétségtelenül 5 pontos hely, de sajnos elég drága minden.
Nekem mindennapos "használatra" nem férne bele a költségvetésembe.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (22)
Lui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - EgyébLui Budapest Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bonvino Badacsony - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2026.04.15-ig
Hotel Bonvino Badacsony
77.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Panoráma Balatongyörök - Bomba tavasz
Bomba tavasz
2024.06.21-ig
Hotel Panoráma Balatongyörök
86.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd? - Kedvezményes ajánlat félpanzióval
Kedvezményes ajánlat félpanzióval
2026.05.04-ig
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd?
110.160 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval