Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Frida kávét iszik

Magyar Nemzeti Galéria Kávézója BudapestMagyar Nemzeti Galéria Kávézója Budapest a térképen

Átlagos 2018. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. január 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Budai Várban, a Magyar Nemzeti Galéria földszinti lobbijában, a bal oldali szárnyban található ez a kávézó, amelyet a múzeumi belépő megvásárlása nélkül is fel lehet keresni. Az épület előtt, a bejárat mellett hatalmas kitelepülős teraszt működtetnek egész évben - elvileg, mert a fagyos téli hónapokban nemigen van kedve senkinek kiülni.
Amikor a nyári főszezonban jártam itt, kinti grill terasz is működött, tele volt turistákkal, árfekvése is nekik lett kialakítva, így meg sem fordult a fejemben, hogy itt egyek valami komolyabb főétkezést. Egyébként kommersz turistás ételeket kínáltak: pizzát, salátát 2000 Ft-tól induló árfekvésben.
A jeges kávé 1150 Ft-ba került. Egyébként a kávé egész jó.
A benti büfében meglehetősen nagy volt a tumultus a legutóbbi látogatásomkor, magyar szót nem is hallottam. Ülőhelyet találni esélytelen volt.
A pult kínálata amúgy nem volt rossz, volt vagy 5 féle szendvics: bagel, panini, rántott húsos zsemle, szalámis kifli, valamint fősodratú népszerű sütemény, illetve tortaszelet is vagy 6-7 féle (Dobos, kókuszgolyó, sajttorta, gyümölcsös túrótorta, tiramisu torta). Lehet, hogy tévedek, de engem a Szamos süteményeire emlékeztettek küllemben és ízben is.
A kiszolgálás lassú, de ez nemcsak a személyzet számlájára írható, hanem a döntésképtelen, tanakodó turisták miatt is kialakult a sor (főleg a kínaiak voltak borzasztó tehetetlenek, ráadásul angolul sem tudtak).
Összességében, ha nem lenne tömeg, akkor egy egész jó hangulatú kis hely lenne, én alapvetően kedvelem a múzeumi kávézókat, ha csak tehetem, be szoktam nézni mindegyikbe, nem nagy dologra, de egy italra vagy sütire feltétlenül.
Pozitívum még, hogy van mosdó közvetlenül a kávézónál, nem kell elzarándokolni a múzeum másik végébe ez ügyben.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:
Fényképek (7)
Magyar Nemzeti Galéria Kávézója Budapest - Külső képMagyar Nemzeti Galéria Kávézója Budapest - Külső képMagyar Nemzeti Galéria Kávézója Budapest - Külső képMagyar Nemzeti Galéria Kávézója Budapest - Külső képMagyar Nemzeti Galéria Kávézója Budapest - Étel/italMagyar Nemzeti Galéria Kávézója Budapest - BelsőMagyar Nemzeti Galéria Kávézója Budapest - Külső kép

Magyar Nemzeti Galéria Kávézója további értékelései

2023.01.22barátokkal
Szörnyű
A kiszolgálás lassú, a helyet senkinek nem ajánlom. Koszos,drága. A személyzet egy része még biztos nem dolgozott a vendéglátásban.Pontatlan a pénztárnál az információ.
2022.04.12a párjával
Átlagos
Rá is fér a turistára, hogy több kilométer séta és szemlélődés után betérjen egy kis vércukorszint-emelésre a Múzeum büféjébe. Ez azonban nem mindig sikerül, főként ha tömegek állnak sorba jegyért, vagy jönnek ki éppen a tárlatokról. Ha bejutsz, akkor viszont türelmesen ki kell várni a sorban,...
Népszerű szállások a környéken
Két Korona Hotel Balatonszárszó - Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
05.17-20.
Két Korona Hotel Balatonszárszó
141.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.20-ig
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt
37.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Nyugdíjas pihenés
Nyugdíjas pihenés
2024.12.06-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
68.272 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval