Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ebédmenü szeptembertől

Mák Bistro BudapestMák Bistro Budapest a térképen

Kiváló 2020. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2020. október 4.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
5 év után ismét ellátogattam a MÁK Bisztróba. Még mindig van ebédmenü keddtől péntekig, igaz, az árak nyilván emelkedtek az elmúlt évek során. De szerintem még mindig teljesen korrekt, ár-érték arányban bőven megéri. A 2 fogás 3900 Ft, a 3 fogás 4500.
A nyári szezonban leköltözött az egész étterem a stábbal együtt a Balatonra, de szeptemberben visszatértek, és új étlappal is jelentkeztek. A kínálat pár hetente változik, 6 leves, illetve előétel, 6 főétel és 3 desszert közül lehet választani, amelyek közül 6-7 tartozik bele az alapáras fogásokba, de vannak feláras ételek is (pl. pisztrángkaviár, sült kacsamáj, rókagomba, szürkeharcsa, wagyu marha). De szerintem simán érdemes az alapáras fogásokat is kikérni, azok sem fognak csalódást okozni.
Az én 3 személyes ebédem így alakult: előétel garnélatatár, brokkolini, feketekagyló; a főétel mangalica tarja, zöldbabbal és hagymás törtburgonyával, a desszert citrom, homoktövis meringue.
A konyha egy fotocellás üvegajtó mögött található, amikor a pincérek bemennek a fogásokért, akkor adódik pár pillanat bekukkantani, már ha olyan asztalt választ az ember, ami arrafelé néz. Én olyat választottam.
A berendezés egyszerű, letisztult, de azért elegáns, nem fapados.
A pincér lány egy tünemény!
A mák motívum frappánsan, visszafogottan jelenik meg a dekorációban, például a mosdóban is.
Az ételek kitűnőek! Semmi hiba nem volt bennük. És még az adagok sem mogyorónyiak, nekem a 3 fogás bőségesen elég, laktató volt.
Majd elfelejtettem, volt egy kis kóstoló házi kovászos kenyérből, rozmaringolajjal.
A mangalica tarja olyan állagú, omlós, puha, de ugyanakkor izgalmasan fűszerezett volt, hogy én még életemben nem ettem ilyen finom tarját!
Az előétel különleges, rafinált.
Még egy pozitívum: az elmúlt évek legjobb zenéi mentek, amit étteremben hallottam (amúgy spotify-ról, megkérdeztem), egyebek mellett Placebo, The Smiths.
Ittam egy ribizliszörpöt (650 Ft), és van 12% kötelező szervizdíj, így a számla végösszege 5790 Ft lett.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (48)
Mák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - MosdóMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - Étlap/itallapMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - Étlap/itallapMák Bistro Budapest - Étlap/itallapMák Bistro Budapest - Étlap/itallapMák Bistro Budapest - Étlap/itallapMák Bistro Budapest - Külső képMák Bistro Budapest - Étlap/itallapMák Bistro Budapest - Étlap/itallapMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étlap/itallapMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - BelsőMák Bistro Budapest - Étel/italMák Bistro Budapest - Külső képMák Bistro Budapest - Külső képMák Bistro Budapest - Étlap/itallapMák Bistro Budapest - Külső kép

Mák Bistro további értékelései

2018.01.02a párjával
Gyenge
Párommal jártunk itt, neki ajánlotta egy ismerőse. Megérkezésünkkor egy hátsó, elég sötét helyen kaptunk asztalt, a konyha bejárata mellett. A pincér figyelmes volt, elvitte a kabátunkat. Gourmet étteremről van szó, így nem is számítottunk egy 30 oldalas, klasszikusokkal teli étlapra, de azért a...
2015.04.07üzleti partnerrel
Kiváló
Üzleti partnereket vittünk a MÁK bisztróba. Kicsit meglepettek voltak az étterem igen puritán belső megjelenését illetőleg, ám a menüsorok kiválasztása után egyre-másra érkeztek a "MÁKszemnyi" adagok. Eleinte azt hittem, itt sem fogok jóllakni, ám ez a hely nem is erről szól! Kulináris élvezetek...
2015.03.09egyedül
Kiváló
Jó ideje terveztem már a Mák Bisztró meglátogatását. A 3 fogásos ebéd menüt fix 3500 Ft-os áron kínálják (a 2 fogásos 2800 Ft), ami első hallásra soknak tűnhet, de itt egy olyan, nem mindennapi gasztro-élménnyel gazdagodtam, ami úgy érzem, mindenképpen megérte az árát. A 3 féle előétel/levesből...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.05.01-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
138.600 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval