Kiváló 2018. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. február 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Krisztina körút és az Alagút utca kereszteződésében lévő Mákos Guba az elmúlt években amolyan kifőzdeként működött, majd némi bezárást követően teljesen megújulva, merőben más koncepcióval jelentkeztek. Egy minőségi gasztro bisztrót nyitottak meg 2018 tavaszán. A beltér modern, fiatalos, igényes a belső tér. Úgy tűnik, hamar népszerű lett a vendéglő. Van ebédmenü, illetve napi ajánlat, de én ezúttal nem tudtam végigenni egy teljes főétkezést. A kedves és felkészült pincér javaslatát elfogadva eperkrémlevest habbal (1290 Ft) választottam a napi ajánlatból, valamint fekete ribizli háziszörpöt (300 Ft). Az árak az átlagos árfekvésnél magasabbak, de a konyha kivitelezése és az ételek ízvilága, színvonala is minőségi.
Valamikor évekkel ezelőtt egy jó étterem volt, nem tudom, mi történt azóta, de az étel teljesen minősíthetetlen! Rendeltünk halászlevet meg tyúkhúslevet, mit mondjak, egy magát és a szakmáját tisztelő szakács nem adja a nevét olyan ételhez, amit kaptunk. Borzalmas volt. Szegyeltem magam külföldi...
Emlékszem rá, idejöttünk egy nem is olyan távoli munkahelyről pár éve és itt ettük a főnöktől kapott jó ünnepi vacsorát. Akkor még azt gondoltam, hogy ez egy jó hely, csak a szűk asztalok közti rés és a kevés hely hatott nyomasztóan. Most úgy jött ez elő megint a múltból, hogy a Tabánban lett...