Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az olaszok már a pincében vannak

Marcello Étterem BudapestMarcello Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2021. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. június 20.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Több mint 20 éve működő retrós olasz étterem és pizzéria a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtér és a Gellért tér között kb. félúton, egy pincehelyiségben. A bejárat előtt a járdán kis teraszt is kialakítottak.
Hétfőtől péntekig 11.30-15.00 óra között 3 fogásos heti ebédmenüt kínálnak. 3 féle leves, 5-6 féle főétel, valamint 3 desszert közül lehet választani. A 3 fogás 1800 Ft-ba kerül, ami meglehetően vonzó ajánlatnak tűnt.
A menüben az egyes fogások között megtalálhatóak tradicionális olasz ételek (mindig van pizza és tészta) mellett a magyar fogások is.
Az á la carte étlap többségében olasz fogásokat tartalmaz, 5 féle előétel, vegyes sajttál (1000-4000 Ft), 6 féle leves (1400-2100 Ft), a házi tészták között lasagne, gnocchi, spaghetti, tagliatelle, lunette, ravioli (2200-3500 Ft), több mint 25 féle pizza (2000-3850 Ft), és készítenek gluténmentes pizzát is. Néhány halétel is szerepel az étlapon: fekete kagyló és lazac, bár a sashimi inkább negatív érzéseket keltett bennem. A húsos főételek között előfordulnak magyaros fogások is.
A desszertek terén elmaradhatatlan a tiramisu, a profiterol és a Panna Cotta (1100 Ft).
Az ebédmenü korrekt és finom volt, a 3 fogással jól is lehetett lakni (csészés paradicsomleves bulgurral, rántott tintahal karikák Cézár salátával, churros baracklekvárral), annak ellenére, hogy mirelit termékekkel is dolgoznak, és pénteken délután már több tétel nem volt elérhető a heti menü listájáról.
A magyar pincér hölgy kedves, barátságos, az olasz tulajdonos vagány, belevaló, vendégszerető, profin beszél magyarul is.
Vállalnak kiszállítást is a környéken.
A berendezés retró hatású, fabútorokkal berendezett. A tisztaság nem a hely erőssége, ezen belül a mosdó tisztasága a leggyengébb pont (ragacsos padlók, vastag vízkő réteg), elhanyagolt, lepusztult benyomást kelt. Hasonlóképpen visszatetsző a mosdó előtti funkció nélküli hall-szerű helyiség, amit lomos raktérként használnak. De az asztalon lévő alátétként is szolgáló étlap is ragacsos volt.
Összességében lehetne egy stabil 4-es a hely, de ehhez sokkal több figyelmet kellene fordítani a higiéniára, nemcsak járvány idején.
Bankkártyával, SZÉP kártyával is lehet fizetni.
10% kötelező szerviz díj van.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (18)
Marcello Étterem Budapest - Külső képMarcello Étterem Budapest - Külső képMarcello Étterem Budapest - BelsőMarcello Étterem Budapest - BelsőMarcello Étterem Budapest - Étlap/itallapMarcello Étterem Budapest - Étlap/itallapMarcello Étterem Budapest - EgyébMarcello Étterem Budapest - BelsőMarcello Étterem Budapest - Étlap/itallapMarcello Étterem Budapest - Étel/italMarcello Étterem Budapest - Étel/italMarcello Étterem Budapest - Étel/italMarcello Étterem Budapest - Étel/italMarcello Étterem Budapest - Étel/italMarcello Étterem Budapest - Étel/italMarcello Étterem Budapest - Étel/italMarcello Étterem Budapest - MosdóMarcello Étterem Budapest - Külső kép

Marcello Étterem további értékelései

2024.02.01egyedül
Na, nem minőségben, csak fizikailag van ez messze lent. Amúgy meg nagyjából rendben is van. Mai lebúvárkodásom a Bartók Boulevardon a Marcello nevű, elég régen itt létező intézmény, úgy tűnik, egyidős rendszerváltással. Nézzük tehát... hétköznap, ebédidő, vendég alig. Két asztal ha foglalt,...
2018.04.04gyerekekkel
Korábban már írtam véleményt erről az étteremről. Március 15.- én ebédeltünk itt, a korábbiakhoz képest most is nagyon finom volt minden- étel, ital. Udvarias volt a felszolgálás is, de van némi észrevételem az ott dolgozók viselkedésével kapcsolatban, amit muszáj leírnom. Sajnos, most a magas...
2017.01.22családjával
Gyenge
Kb. 15 évig jártam a családommal a Marcello nevű étterembe, ahol emlékezetes és kítűnő ételeket szolgáltak fel, de híres volt a salátabárjuk is. Azonban tavaly már új tulajdonos lehetett, és az étterem kínálata teljesen megváltozott. A lasagne pl. ehetetlenül száraz és íztelen volt, óriási...
Népszerű szállások a környéken
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval