Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mulatós születésnap

Mimama Konyhája BudapestMimama Konyhája Budapest a térképen

Kiváló 2018. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
„ … Sohasem érezte még a mulatás érzését ilyen erősen … elfogta a „hej halálig, halálig” öröm.” Móricz Zsigmond Harmatos rózsa (1910) című művéből kölcsönvett idézet az, ami a legjobban leírja Mama 70. születésnapjára szervezett családi vacsora hangulatát.
A sógorom ajánlotta a helyet, s mivel nem voltam még ott a GPS-re bíztam az irányítást. A villamosszerelő-műhelynél befordulva arra gondoltam, elromlott a gép. De két kanyar után úgy éreztem magam, mint a sivatagban bolyongó és szomjazó vándor, aki oázisra lel. Már csak azért is, mert az egészet kis mesterséges tó veszi körül, az étterembe egy hídon át vezet az út.
Az étterem belterülete nem tűnik nagynak, mégis hangulatos. Bár nekünk előre be volt rendezve a hely, mégis talált helyet ez este folyamán az is, aki vacsorázni tért be, legyen az andalgó párocska, egyszemélyes gourmant vagy kisebb éhes csapat.
Az ünnepeltet és a vendégeket köszöntő pohár pezsgő előkészítette a gyomrunkat az előételhez. A Baumgartner név egybeforrt Magyarországon a Forma 1-gyel és az autókereskedéssel. Ám pár éve új piac felé nyitott a család, a vendéglátás területén igyekeznek teret hódítani. Nem csak éttermet és hotelt nyitottak, de saját nevelésű mangalicáiból készítenek húskészítményeket. Prosciutto sonka, kolbász, szalonna, májkrém sorakoztak az előétel gyanánt felszolgált kóstoló-tálakon.
A konyha már magában szemet gyönyörködtető. Az egybe szerkesztett cserépkályha-kemence-sparhelt látványa a múltba repít, amikor még dédmamáink gyúrták a tésztát a vasárnapi, gyöngyöző tyúkhúsleves mellé. Majd desszertnek kalácsot varázsoltak elő a kemencéből kisunokáinak. De most nem tyúkhúsból, hanem szintén saját nevelésű marhából készült a táljainkban gőzölgő leves. A zöldségek lágyan roppantak, míg a hús szinte elolvadt a szánkban.
A főétel előtt tartottuk meg a köszöntést. Meglepetés volt a konyha ajándéka, egy gyönyörű népdal, melyet egyik dolgozójuk adott elő. S a dalok sora, a nótázás csak most kezdődött, hiszen a Mimama konyhája étterem igazi régimódi mulatáshoz a lehető legjobb hely. Az öt főből álló cigányzenekar egész este a kedvünket kereste és a nótáinkat játszotta. Ha nem jutott eszünkbe segítettek, és a legképtelenebbnek tűnő kívánságot is teljesítették: Michael Jackson: Billie Jane. Akkor hangulat kerekedett, hogy az ott vacsorázó Minardi csapat is velünk ropta a táncot. Észre sem vettük, hogy közben kitálalták a főételt is, húsokkal, zöldségekkel, köretekkel bőségesen megrakott tálakat, salátákat. Itt mindenki talált fogást a saját ízlése szerint, s még a két cukorbeteg is „degeszre tömhette a hasát.”
Az ételek mellett igazi, pár éve ismét divatba jött, házi limonádét szolgáltak fel, többféle ízesítésben, de aki erősebbre vágyott, az is tudott válogatni.
Pompás este volt, igazi mulatós szülinap. Köszönjük a Mimama Konyhája Étteremnek!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Mimama Konyhája további értékelései

2019.08.03egyedül
Ha pozitív értékeléseket olvasok egy étteremről, akkor hajlandó vagyok érte nagyobb távolságokba is elutazni, így volt az a Mimama Étterem esetében is, amely a 11. kerületnek egy eléggé kieső, tömegközlekedéssel csak némi gyaloglással összekötve megközelíthető részén található. A Hotel Anna...
2017.11.27gyerekekkel
Kiváló
Véletlenül bukkantunk a néhány hónapja nyitott Mimama Konyhája Étteremre, nem messze a Kelenföldi pályaudvartól. Az étteremnek nincs túl bő étlapja, kifejezetten a házias-magyaros vonalat képviseli, elfogadható áron, mindezt rendkívül jó minőségben. Előételnek mangalica kóstolótálat kértünk,...
Népszerű szállások a környéken
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
59.523 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Akciós tavaszi senior ajánlat
Akciós tavaszi senior ajánlat
04.02-06.30.
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval