Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megbízható családi étterem a 11. kerületben

Mimama Konyhája BudapestMimama Konyhája Budapest a térképen

2019. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 3.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha pozitív értékeléseket olvasok egy étteremről, akkor hajlandó vagyok érte nagyobb távolságokba is elutazni, így volt az a Mimama Étterem esetében is, amely a 11. kerületnek egy eléggé kieső, tömegközlekedéssel csak némi gyaloglással összekötve megközelíthető részén található. A Hotel Anna étterme, de külsős vendégeket is fogadnak, sőt ebédidőben leginkább külsősöket láttam, reggelire viszont csak a szállóvendégeket szolgálják ki. A szállóvendégek számára svédasztalos étkezést kínálnak.
Mivel az étterem elég nagy, sok asztallal, leválasztható különteremmel, és csendes, nyugis környéken található, így alkalmas külön rendezvények, esküvők, egyéb családi események lebonyolítására is. Ez egy olyan típusú hagyományos felfogású, de mégis igényes étterem, amely inkább az idősebb korosztály számára lehet vonzó.
Ebédidőben kedvező árú ebédmenüt kínálnak, a 3 fogás 1790 Ft-ba kerül, nincs szervizdíj. Az ételek itt fixek, így érdemes előzetesen tájékozódni, hogy aznapra mi a kínálat. Ottjártamkor gombaleves, tökfőzelék fasírttal, házi krémes. A desszert volt az ebéd legerősebb fogása, nagy adag, jól készült, finom a vaníliás krém, jó állagú a rétestészta, talán egy gondolattal lehetett volna kevéssé édes.
A leves hatalmas adag, tűzforró, paprikásan, magyarosan készült, csipetkével, viszont igencsak kevés gombával. A lé jóízű volt.
A főétel egész jó, bár gyerekkoromban a tökfőzelékkel a világból ki lehetett kergetni, de ez nem a rémes menzás, ennek is jó a fűszerezése, kapros, de csak zónaadag. Csapán 3 kis fasírtgombóc van hozzá, sertésből, túlsült, kissé megégett kívülről.
3 fogással bőségesen jól lehet lakni.
A házi áfonyaszörp, behűtött, savanykásan kellemes (550 Ft, 3 dl).
Nagyon kellemes az egyik oldalról nyitott, de felülről fedett és szélvédett terasz, amely mellett egy kis mesterséges tavacskát alakítottak ki. Az épület kívülről extrém, geometrikus formájú.
Nagyon udvarias, visszafogott pincér.
A hotel személyzete is itt ebédel.
A mosdó szép, tiszta, kulturált.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (21)
Mimama Konyhája Budapest - Étlap/itallapMimama Konyhája Budapest - Külső képMimama Konyhája Budapest - Külső képMimama Konyhája Budapest - Külső képMimama Konyhája Budapest - Külső képMimama Konyhája Budapest - Külső képMimama Konyhája Budapest - MosdóMimama Konyhája Budapest - Étel/italMimama Konyhája Budapest - Étel/italMimama Konyhája Budapest - Étel/italMimama Konyhája Budapest - BelsőMimama Konyhája Budapest - Étel/italMimama Konyhája Budapest - BelsőMimama Konyhája Budapest - BelsőMimama Konyhája Budapest - BelsőMimama Konyhája Budapest - BelsőMimama Konyhája Budapest - BelsőMimama Konyhája Budapest - BelsőMimama Konyhája Budapest - Külső képMimama Konyhája Budapest - MosdóMimama Konyhája Budapest - Mosdó

Mimama Konyhája további értékelései

2018.08.16gyerekekkel
Kiváló
„ … Sohasem érezte még a mulatás érzését ilyen erősen … elfogta a „hej halálig, halálig” öröm.” Móricz Zsigmond Harmatos rózsa (1910) című művéből kölcsönvett idézet az, ami a legjobban leírja Mama 70. születésnapjára szervezett családi vacsora hangulatát. A...
2017.11.27gyerekekkel
Kiváló
Véletlenül bukkantunk a néhány hónapja nyitott Mimama Konyhája Étteremre, nem messze a Kelenföldi pályaudvartól. Az étteremnek nincs túl bő étlapja, kifejezetten a házias-magyaros vonalat képviseli, elfogadható áron, mindezt rendkívül jó minőségben. Előételnek mangalica kóstolótálat kértünk,...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Xavin Harkány - Pihentető wellness napok
Pihentető wellness napok
2024.06.10-ig
Hotel Xavin Harkány
89.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval