Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fáradt rózsaszín

Mughal Shahi Pakisztáni Étterem BudapestMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest a térképen

2019. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. június 6.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A főváros indiai (pakisztáni, bangladesi, nepáli) éttermeit évek óta figyelemmel kísérem és lehetőség szerint ki próbáltam, viszont a 12. kerületi Mughal Shahi (Mogul sahok?) annyira kiesett, hogy ide csak most sikerült eljutni, pedig már ők is évek óta működnek, 2003-ban nyitottak.
A helyben étkezés mellett házhoz szállítást is vállalnak.
Helyszín a Városmajor utca, közvetlenül a buszmegállóban. A pakisztáni konyha fűszerezését és az ételek elkészítését tekintve gyakorlatilag az indiai konyhával szinte megegyező, azzal a különbséggel, hogy náluk a marhahús nem tiltólistás, és valóban, a meglehetősen hosszú étlapon jó pár marhahúsos étel szerepel.
A beltér fakó, gyenge a világítás, kopottas, avíttas a berendezés, amelyet a pink rózsaszínben úszó falak sem tudnak feldobni. A tulajdonos pakisztáni úriember egyúttal a pincér és talán a szakács is. Az üres étterembe lépve a sarki asztaltól felugrott, majd innentől szótlanul, kifejezéstelen arccal tette a dolgát. Szerencsére ismerem már ezeket az ételeket, így elboldogultam magam is a széles kínálatban. A főételeknél számomra túlságosan nagy adagokra számítottam, és a maradékot nem lett volna módom elvinni, ezért inkább egy levest és egy előételt kértem. Dal levest (vörös lencséből) 750 Ft és mix pakorát (700 Ft), amely gyakorlatilag fűszeres csicseriborsó bundában kisütött zöldségfasírt. 5 db volt egy adag, főleg hagymából állt, 3 féle szósz járt hozzá, amelyek elég jellegtelenek, alul-fűszerezettek voltak, az indiai konyhához képest felettébb. A dal leves ezzel szemben karakteres, kissé csípős, pikáns volt, elég nagy adag, viszont tűzforró.
Ezzel a két fogással én jól is laktam.
A főételek árai is korrektek 2-3000 Ft között.
A fizetés csak készpénzzel volt lehetséges, kötelező szervizdíj nincs.
Pozitívum, hogy kérés nélkül hozott a pincér egy kancsó vizet az asztalra.
Összességében nem találtam egy barátságos, vendégmarasztaló helynek, az étel nem volt rossz, de nem is kimagasló. A mellékhelyiség koedukált és lepattant. A 4 szív túlzás nekik, de nem tudok fél pontot adni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (14)
Mughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - Külső képMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - Étlap/itallapMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - Étlap/itallapMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - Étlap/itallapMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - Étlap/itallapMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - BelsőMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - BelsőMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - BelsőMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - BelsőMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - Étel/italMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - Étel/italMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - Étel/italMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - Étel/italMughal Shahi Pakisztáni Étterem Budapest - Külső kép

Mughal Shahi Pakisztáni Étterem további értékelései

2019.03.31a párjával
A Városmajor utcában található ez az elég kicsi, de annál hangulatosabb pakisztáni étterem. Már kétszer jártunk itt, mindkétszer 14 óra körül, amikor vagy üres volt, vagy csak 1 asztalnál ültek vendégek. A kiszolgálás gyors volt, de vigyázni kell, mert a pincér ugyan megkérdezte, hogy mennyire...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Szieszta Sopron - Senior csomag fürdőbelépővel
Senior csomag fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
89.100 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Palace Hotel Hévíz - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.30-ig
Palace Hotel Hévíz
47.405 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Egri kikapcsolódás
Egri kikapcsolódás
2024.06.19-ig
Hotel Eger Park
68.796 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval