Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Katalán, baszk és francia benyomások

N28 Wine and Kitchen BudapestN28 Wine and Kitchen Budapest a térképen

Kiváló 2021. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. február 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
DEndre értékelőtársunk hívta fel a figyelmemet erre az étteremre, amely a pandémia időszakában nyitott meg a Nagymező utcában a Thália Színház mellett, az Operettel szemben, a névválasztás a helyszínre és a házszámra utal. A séf személye már garancia lehet a kitűnő konyhára, Molnár Márk többévnyi külföldi munkavállalást és tapasztalatszerzést követően tért haza, az onnan hozott spanyol-katalán és francia inspirációkat az itteni ételekbe is beleviszi.
Nem éppen egy olcsó hely, viszont ebédidőben, hétköznap 12-14 óra között kínálnak speciális ebédmenüt 2 fogás 3190 Ft-ért.
A meleg konyha á la carte étlappal 18 órától nyit ki újra, a köztes időben borbárként funkcionál. A sonka, sajt és olívabogyó választék folyamatosan elérhető, 12-18 óra között is, és lehet otthonra is elvitelre vásárolni.
4 leves/előétel, 4 főétel, 2 desszert szerepel az ebédmenüben, a francia és spanyol (baszk) ételek és alapanyagok itt is megjelennek. Nem volt könnyű a választás és sajnos ebben a teljesen tapasztalatlannak látszó fiatal pincér hölgy nem tudott segíteni. Be is vallotta azonnal, hogy ő teljesen új még, fogalma sincs, de meg tudja kérdezni a konyhán, ha valamilyen információra szükség van.
Végül is döntöttem magam, előételként mini érlelt hústál válogatást kértem, melyben 4 féle sonkaféle szerepelt (Serrano spanyol sonka, hazai mangalica sonka, coppa pármai érlelt sertéstarja, illetve San Gennaro szalámi. Mellé óriás zöld olívabogyók, vaj, kovászos fehérkenyér.
Ez egy nagyon erős és kiadós kezdés volt, viszont a főétellel egy kicsit mellé nyúltam az információhiány miatt.
A 2. fogás választásom sült brie sajt volt toaston (kovászos pirítóson), lila káposztával, kis zöldséggel, szarvasgombás jus-vel. Itt a gond az újabb sok kenyérrel volt, ha tudom, hogy nem lehet a kenyeret elhagyni, akkor mást választottam volna. /Az étlapon az nem szerepelt, hogy voltaképpen ez egy szendvics, vagyis 2 szelet/
Még egy Csapaszörp levendula szörpöt kértem inni (740 Ft), ez kelleme volt.
Összességében nagyon finom, ízletes, de egyébként nem túl bonyolult vagy különleges ételek, de nagyon jó minőségű alapanyagok. Egy borbárhoz passzoló, igényes, de laza bisztrókonyha, húsközpontúan.
A borokról annyit tudok csak mondani, hogy nagyon széles volt a választék, de kézműves sörök is akadnak.
Van kiülős teraszuk, ami szintén nagyon kellemes.
A beltér modern, elegáns, letisztult, itt is a jó minőség, a színvonal köszönt vissza mindenben (dekoráció, bútorok, mosdó berendezése, stb.)
Jó hely határozottan, ajánlom!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (26)
N28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - EgyébN28 Wine and Kitchen Budapest - Egyéb

N28 Wine and Kitchen további értékelései

2022.02.03a párjával
Kiváló
Az étlapon pintxo-k, érlelt felvágottak, sajtok, kencék és mediterrán ihletésű meleg ételek. A honlap így ír a konyháról: Séfünk, Molnár Márk ételeit a letisztultság jellemzi. San Sebastian, Barcelona és Párizs három olyan helyszín, melyek örök inspirációnak bizonyultak számára. Általa a déli...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Hotel Eger Park
81.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Xavin Harkány - Pihentető wellness napok
Pihentető wellness napok
2024.06.10-ig
Hotel Xavin Harkány
89.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval