Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ajánlásra jöttünk, többet vártunk, de lealább jó drága.

Nótafa Vendéglő BudapestNótafa Vendéglő Budapest a térképen

Átlagos 2023. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. július 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ismerős ajánlására látogattuk meg a helyet.
Elmondás szerint csúcsszuper, hangulatos, nagyonnagyon...

Az elmondásból a hangulat valóban meg volt.
Kis, eldugott étterem, ahol érdekes módon valahol a Diósárok környékén éreztem magam a budai hegységben. Nagyon jó a kerthelyiség, de a beígért retróhoz nekem hiányzott a beigért kockás abrosz. Bár az igen forgalmas Ady Endre utcán van, mégis, egy kis elzért világ.

A kiszolgáló jó fej volt, pont annyira közvetlen, és poénkodós, ahogy a lovat adtuk alá, ez tetszett, hogy azonnal felvette a fonalat, jó hagulatot teremtett.

Az ételek azonban teljesen középszerűek voltak.
Rántott sajt, szarvas sült cumberland mártással, áfonyás pulykamell filé, csontleves májgombóccal, halászlé volt a társaságunk menüje.
A leves, a várakozásnak ellent mondva teljesen íztelen, a májgombóc bár nagy, de szintén elég íztelen, és túl kemény is volt, igaz, még a jól ehető határán mozgott. Plusz nem szeretem, ha a zöldség mirelitből kerül az ételekbe akkor amikor már simán lehet venni frisset. Elfogadom, hogy így kényelmes, de na...
A szarvas sült húsa egész jó volt, de sajnos a krokett szintén "gyári". A cumberland mártás pedig csak leginkább a leírásában volt igazi, hiéányzott belőle a mustár, és a végletekig édes volt. Akkor már inkább a jól bevált áfonya...
A rántott sajton sokat nem lehet rontani, itt is jó volt, de ezen az áron egy kis tartár mártást vagy majonézt igazán nyomhattak volna a tányérra.
Az áfonyás pulykamell filé is teljesen átlagosra sikeredett. Szintén "gyári" krokettel, a pulykamell jól át volt sülve, de az áfonya öntet, igaz tényleg áfonyos volt, de túl geil, kevés ízzel, igazából egy édes, de elég jellegtelen valami.
Halászlé... ez sokszor a nagy mágnes, amivel hazánk fiait és néha leényait be lehet vonzami egy étterembe, tudjuk, hogy vannak akik nem hogy a város másik felére, de akár nagyobb távolságba is elmennek egy igazi halászléért. Minő szerencse, hogy a kitárgyalt műintézmény nincs messze tőlunk. Mert akkor már ennyire sem érné meg egy teljesen átlagos halászlére beugrani, és a csalódás a várakozáshoz képest még nagyobb lenne. Nincs nagy baj vele, de ez sem volt kiemelkedő sem ízében, sem mennyiségében.

Pozitív dolog, és mindenképp említést érdemel, hogy nincs kötelező szervízdíj, melynek létezése amúgy a vendéglátós szakmát is igen megosztja, és magam is ellene vagyok.

Összegzésként azt kell mondjam, hogy a fejenkénti több mint 8000 Ft-os árat nem érte meg. Szerencsére a hangulat (főleg amit magunknak csináltunk) jó volt, a kiszolgálás udvarias, de vidám, így nem távoztunk rossz szájízzel, de valószínúleg nem is megyünk vissza máskor.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:

Nótafa Vendéglő további értékelései

2024.04.27a párjával
Szörnyű
Nem ajanlom senkinek! Szörnyü a hely. 25-ken vacsoraztunk a páromal. Magyaros kaját szerettem volna enni. Ehetettlen volt a marhapörkölt és a holsten szelet. A számlát kézel irott papirdarabkára kaptuk.Soha többet nem jövünk.
2022.08.12a párjával
Átlagos
Már jártunk itt régebben és nagyon elégedettek voltunk. Most alapvetően két problémánk volt. Az étterem árai aránytalanul magasak lettek. A felszolgált ételek nem voltak sem rosszak, de különösebben jók sem. Közepesek és frissensültekhez képest kicsit langyosak. Más minden rendben volt, de ezt a...
2021.07.26egyedül
Abszolút az ittjartam.hu véleménye alapján keveredtem ide. Álltam egy ismeretlen helyen Kispesten, tanácsot kértem a telefonomtól, és bedobta a környék ajánlatait, első helyen egy pocsék referenciával rendelkező valamit, de a második ez volt és jó helyre is vezetett. A Nótafa nyilván régi...
Népszerű szállások a környéken
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
95.030 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
88.290 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval