Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Majdnem nagyon jó

Okay Italia Étterem & Pizzéria - Árkád BudapestOkay Italia Étterem & Pizzéria - Árkád Budapest a térképen

2024. áprilisban, családjával járt ittÉrtékelt: 2024. április 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Itt dolgoztam sokáig, 200 méteres körzetben két helyen is, tehát sokat jártam az Árkádba naponta ebédelni. Úgy emlékszem, az alsó szinten volt a tömegdühöngő, mindenféle gyorséttermek hada, a felsőn meg a választékosabb, minőségibb éttermekből néhány. De másra emlékszem, kellemesebb, intimebb beülősökre, boxos kis helyekre, ma ilyent kerestem egy nehéznek tűnő családi beszélgetéshez, de olyant nem találtunk, csak egy ilyen kiülős köztérit, mint ezt, ahol a közönség mászkálása közben ehetsz egy ilyen kis ketreccel körülvett karámban. Hát ez van, ezt kell most szeretni. Amúgy ehhez a hülye elrendezéshez képest tulajdonképpen igényes a hely, és ez némi ellentmondás. Két lány támasztja a ketrec bejáratát, rajtuk kell átverekedned magad, ők engednek be. De nem volt ezzel semmi hiba, letelepedtünk, egy kis falmelléki asztalkához és olasz kínálat lévén, a tészták között kezdtünk el kutakodni az étlapon. Ebből aztán némi tanakodás után Carbonara lett két példányban, meg majd limonádé is két példányban. Nem volt zavartalan a kiszolgálás, a lány kétszer is lenyomta nekünk, amolyan magas lóról, egy nagy sóhajtás keretében, jelezvén, hogy ez már nagyon nyűgös is neki, hogy milyen limonádék vannak. Mondjuk, hogy részlegesen volt kedves, vagy vendégbarát. Hát, hogy ezért az egészért mennyit fizetsz, az másik kérdés... vegyük azt, hogy a spagetti vagy makaróni az egy olcsó köztészta, és ha olyan helyen kéred, egy tányér húsos, sajtos, vagy paradicsomos cucc, akkor nagytányérral 500-1000 forint. Ha itt kéred, valami nagyon olaszos helyen, akkor meg kistányérral 4-5000... ez az élet fonákja. Így aztán volt némi illendő huzakodás, hogy ki fizessen, én voltam az erőszakosabb, és a két tányér tésztácskáért és két pohár limonádéért kifizettem vagy 12 ezer forintot, de ebben benne van a szervízdíj is. Hát ilyen ez. Most meg azért nem tudok pontos összeget mondani, mert a felsőm zsebébe tettem a blokkot, a felsőmet alaposan leettem ebéd közben a Carbonaraval, hogy most bent van a mosógépben, és benne felejtettem a blokkot is a felső zsebében. Egyébként az étel tényleg finom volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (4)
Okay Italia Étterem & Pizzéria - Árkád Budapest - BelsőOkay Italia Étterem & Pizzéria - Árkád Budapest - Étel/italOkay Italia Étterem & Pizzéria - Árkád Budapest - Étel/italOkay Italia Étterem & Pizzéria - Árkád Budapest - Külső kép

Okay Italia Étterem & Pizzéria - Árkád további értékelései

2023.11.11egyedül
Kiváló
Baromijó kaja, , kedves kiszolgálás, hatékony éz jó fej pincérek, több mint 10 éve szinte minden szombaton itt ebédelek. Csak ajánkani tudom mindenkinek.
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
80.850 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
73.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval