Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Díjnyertes hely, minden szempontból

Olimpia Vendéglő BudapestOlimpia Vendéglő Budapest a térképen

Kiváló 2015. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. július 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Már évek óta szerettem volna ide eljutni, több ismerősöm ódákat zengett az Olimpiáról. A helyszín, a Garay tér és a Keleti pályaudvar közelsége nem tűnik éppen csábítónak, sőt!, és a külső portál is teljesen jelentéktelen, ennek ellenére az igazán finom ételeket kedvelő gourmand-okat ez nem tántorítja el.
A hétköznapi ebédmenü koncepciója az, hogy a fogásokat aznap álmodja meg a séf, és 11 óra előtt teszik közzé az étterem facebook-oldalán, valamint természetesen kiírják az aznapi menüt krétával a táblára az étterem falára is. Bár azt gondolom, aki meglepetésszerűen érkezik, s nem tájékozódik előre az aznapi menüről, azt sem fogja csalódás érni.
A hely nagyon egyszerű, puritán, de csinos, pici az alapterülete, csak 1 helyiség van a pinceszinten, ugyanis az utcáról lefelé vezet a lépcső, amelyen be kell jönni.
A 2 fogásos menü 2.350,- Ft, a 3 fogásos 2.550,- Ft 12-15 óra között, de hasonlóan a LaciKonyhához, itt is vannak "pótdíjas" fogások. 3 előételből, 3 főételből, 2 desszertből lehet választani. Mindhárom fogás egyszerűen mesés és telitalálat volt. Az előétel malac terrine sültpaprika salátával, 3 féle apróra kockázott, savanyított paprika, egyéb zöldsaláták, és a hideg "vagdalthús" is szuper volt.
A főételek közül azért a kacsát választottam, hogy ne legyen mindkét fogás malachúsból. Így sült kacsacomb érkezett ananászos káposztával és kerek sült burgonyával. Egy teljes comb volt az adag, nagyon ropogósra sütve, de nem kiszárítva, a káposzta remek volt, nem is ettem még soha ilyen kombinációban. A desszert egy újragondolt madártej volt, a tojásfehérje habok háromszög alakban úszkáltak a lében, némi csokiöntettel a tetejükön.
Számomra egyértelműen a top-étteremélmények között szerepel az Olimpia, nagyon tetszett minden, az ételek elsősorban, de a kiszolgálás és a hangulat is. (A No. 1. nálam jelenleg a Borkonyha, és utána kb. egy szinten a Mák, az Olimpia és a Csalogány 26, de ha az ár-érték arányt is hozzáveszem, akkor a Mák-ban drágábban 1/3-nyi ekkora fogásokat lehet kapni).
Házi bodzaszörppel (málna is van) és borravalóval együtt valamivel 3.000 Ft felett fizettem.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom a helyet!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (13)
Olimpia Vendéglő Budapest - Külső képOlimpia Vendéglő Budapest - BelsőOlimpia Vendéglő Budapest - BelsőOlimpia Vendéglő Budapest - Étel/italOlimpia Vendéglő Budapest - BelsőOlimpia Vendéglő Budapest - BelsőOlimpia Vendéglő Budapest - Étel/italOlimpia Vendéglő Budapest - BelsőOlimpia Vendéglő Budapest - Étel/italOlimpia Vendéglő Budapest - BelsőOlimpia Vendéglő Budapest - MosdóOlimpia Vendéglő Budapest - MosdóOlimpia Vendéglő Budapest - Étlap/itallap

Olimpia Vendéglő további értékelései

2018.09.22barátokkal
Annyi kitűnő új hely nyílik Budapesten, hogy az ember akkor sem érez nagy ingerenciát arra, hogy visszatérjen valahová, ha ott séfcsere volt. Az Olimpiából már rég távozott Takács Lajos és bizony azóta nem jutottam el oda. A minap is azért esett a választásom az Olimpiára, mert „A...
2014.07.27barátokkal
Egyik kedves ismerősünk ajánlására kerestük fel az éttermet.( aki áradozott az étteremről) Egy keddi napon jártunk ott, 5 fős kis társaságunkal. Az étterem berendezése, elhelyezése , néhol vizesedő falai nem voltak megnyerőek első látásra. A kiszolgálás is hagyott némi kívánnivalót maga után,...
2013.10.22barátokkal
Kiváló
A FB oldalon az utolsó bejegyzés augusztus 21-re vonatkozik, de attól még lehet, hogy nem zárt be a hely. Vagy tán újra nyit, mint a Babel. Az Olimpia kedvenc éttermeim egyike, kár, hogy kb. egy éve nem jutottam el Hozzájuk. Mindig délben mentem, eddig vagy ötször, a vacsora ahogy ők elképzelik,...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Senior ajánlat
Senior ajánlat
2024.12.22-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
54.481 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2025.01.05-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!