Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Átlagnál jobb kínai gyorsétterem

Olive Gyorsétterem BudapestOlive Gyorsétterem Budapest a térképen

2018. áprilisban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Átlagosnál színvonalasabb kínai gyorsétterem az Astoria Hotel mellett. Két szintes, a rendelés, fizetés a földszinten a pultnál történik önkiszolgáló rendszerben. A magasabb színvonalat több szempontból értem: lényegesen szélesebb választék az ételekből, igaz, a Magyarországon kínai gyorsban kapható ilyen-olyan szószos, szójás, édes-savanyú, szezámos bundás csirke itt is alap, de ezeken túlmenően van néhány izgalmasabb, érdekesebb fogás is. Szushit is lehet kapni, bár nem mertem kockáztatni, egyrészt mert nem ismerem a helyet, másrészt már előre bedobozolva, bekészítve volt a pultba, a szushiról pedig köztudott, hogy azt frissen szabad(na) csak enni.
Az ételek többségéből kapni kis- és nagy adagot is, és különböző menüket is össze lehet állítani. Ebben egy szövevényes tábla segít eligazodni. Menüben a klasszikus csípős-savanyú leves csak 250 Ft, ez elég népszerű itt. Lehet kapni ramen levest és töltött húsos batyukat is, szóval a kínai mellett bejátszik némi egy ázsiai: vietnami, thai konyha is, a japánokat már emlegettem.
Én egy kis adag zöldséges csirkét ettem. A bundája ennek is a szokásos ragacsos palacsintatészta volt, némi chiliben megforgatva, így kicsit édes-csípős volt az ízhatás. A zöldségek közül a ceruzabab és a sárgarépa jelent meg kísérőként.
A normál adagok 1200-1400 Ft-nál kezdődnek.
Az ételekről normális kiírásokat lehet találni, az étel neve, árak szerepelnek rajta egyértelműen, sok más kínaiban ez is hiányzik.
Az emeleten elég sok asztal van, kissé szedett vedett, és a vendégek után senki sem takarítja le az asztalokat, talán záráskor a nap végén, a nagytakarítás részeként.
Lenn, a pulttal szemben is voltak asztalok, de azok mind foglaltak voltak ottjártamkor (hétköznap ebédidő), szóval elég népszerű hely, sok környékbeli diák jár ide. A földszinti rész csinosabb, van egy jópofa bambuszfal a lépcsőnél és van pár kínai dekorelem, ami feldobja a belső teret.
A kiszolgálás gépies, gyors.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (34)
Olive Gyorsétterem Budapest - EgyébOlive Gyorsétterem Budapest - EgyébOlive Gyorsétterem Budapest - EgyébOlive Gyorsétterem Budapest - EgyébOlive Gyorsétterem Budapest - EgyébOlive Gyorsétterem Budapest - EgyébOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - BelsőOlive Gyorsétterem Budapest - Külső képOlive Gyorsétterem Budapest - Külső képOlive Gyorsétterem Budapest - BelsőOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - BelsőOlive Gyorsétterem Budapest - BelsőOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - BelsőOlive Gyorsétterem Budapest - BelsőOlive Gyorsétterem Budapest - BelsőOlive Gyorsétterem Budapest - BelsőOlive Gyorsétterem Budapest - BelsőOlive Gyorsétterem Budapest - Külső képOlive Gyorsétterem Budapest - Étlap/itallapOlive Gyorsétterem Budapest - Étlap/itallapOlive Gyorsétterem Budapest - Külső képOlive Gyorsétterem Budapest - Étlap/itallapOlive Gyorsétterem Budapest - Étlap/itallap

Olive Gyorsétterem további értékelései

2022.05.17egyedül
Gyenge
Sajnos itt látványosan leromlott a színvonal többféle szempontból is. Az árak jelentősen emelkedtek, igaz, ez nem egyedi jelenség, viszont közben a többi tényező meg jelentősen gyengült. Egy 12 db-os sushi maki szettet választottam (1690 Ft). A sushi szetteknél sem az ízek/fajták, sem az ár nem...
2019.09.03egyedül
Átlagos
Mentem a Múzeum körúton a Puskin moziból jövet, valahol enni kellene, hát itt egy McDonald's, ott egy Burger King, emitt meg egy gyrosos... nincs valami más? Hopp, itt az van, hogy Sushi! Kint is lóg.. gyerünk! De nem, ez csak egy kis kínai étterem, ilyen kis japán áthallással. Mindegy, ha már...
2019.07.31egyedül
Évek óta működő ázsiai étkezde az Astoriánál. Bár az Itt jártamon reálisan gyorsétteremként szerepel, ők Sushi Restaurantnak titulálják magukat. Ami pont annyira jellemző a helyre, mint a mediterrán konyhát sejtető olíva. Szusi csak előre csomagolt, tálcás kiszerelésben kapható, azt biztosan...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.01.06-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
86.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Golden Ball Club Hotel Győr - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.01-ig
Golden Ball Club Hotel Győr
108.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással