Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Se olíva, se szusi

Olive Gyorsétterem BudapestOlive Gyorsétterem Budapest a térképen

2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. július 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta működő ázsiai étkezde az Astoriánál. Bár az Itt jártamon reálisan gyorsétteremként szerepel, ők Sushi Restaurantnak titulálják magukat. Ami pont annyira jellemző a helyre, mint a mediterrán konyhát sejtető olíva.
Szusi csak előre csomagolt, tálcás kiszerelésben kapható, azt biztosan nem vennék itt. Nem értem, miért ragaszkodnak ahhoz, hogy szerepeljen a cégtáblán.

Szép tányérokon tálalnak, a tálcák mellé fém és műanyag evőeszköz is ki van rakva. Ezt elég viccesnek találom. Egy darabig azt is, hogy a pultban álldogáló tizenéves leányzó egy kukkot se tud magyarul, de angolul sem. Talán vendégségbe jött rokongyerek az óhazából. Vigyorogva fogadja a vendégek kérdéseit, mutogatásait, pofavágásait. Láthatóan szórakoztatja a helyzet, hogy ennyien „karattyolnak” neki. Válaszol is mindenkinek, szerencsére nem értjük, mit. Aztán két másik hölgy is előkerül, és megkezdődik a kiszolgálás.

Kacsás pirított tésztát néztem ki magamnak a plakátról, ez az étel nem volt a pultban, de rövid idő alatt elkészítették. Szóval érdemes közölni a kiszolgálóval, hogy mit ennénk, mert nincs minden kirakva, de maguktól nem hívják fel a figyelmet arra, hogy nem a teljes választékot látjuk. A kommunikáció nem az erősségük.
A kacsaszeleteket nagy halom tésztára tálalták, és evés közben derült ki, hogy a tésztába is sok apróra vágott húst és ropogós kacsabőrt kevertek. Igen ízletes és sok, maradt is belőle egy kevés. Persze csak a tésztából, a husi kieszegetése után. :)

A mellékhelyiség tiszta, de igen viharvert. A csempe repedt, az ajtófélfáról pereg a festék. A papír kéztörlő doboza üres, de lehet, hogy ez csak nem jellemző, csak épp kifogtam.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (6)
Olive Gyorsétterem Budapest - Külső képOlive Gyorsétterem Budapest - Étlap/itallapOlive Gyorsétterem Budapest - Étlap/itallapOlive Gyorsétterem Budapest - Étlap/itallapOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/italOlive Gyorsétterem Budapest - Étel/ital

Olive Gyorsétterem további értékelései

2022.05.17egyedül
Gyenge
Sajnos itt látványosan leromlott a színvonal többféle szempontból is. Az árak jelentősen emelkedtek, igaz, ez nem egyedi jelenség, viszont közben a többi tényező meg jelentősen gyengült. Egy 12 db-os sushi maki szettet választottam (1690 Ft). A sushi szetteknél sem az ízek/fajták, sem az ár nem...
2019.09.03egyedül
Átlagos
Mentem a Múzeum körúton a Puskin moziból jövet, valahol enni kellene, hát itt egy McDonald's, ott egy Burger King, emitt meg egy gyrosos... nincs valami más? Hopp, itt az van, hogy Sushi! Kint is lóg.. gyerünk! De nem, ez csak egy kis kínai étterem, ilyen kis japán áthallással. Mindegy, ha már...
2019.06.20a párjával
A honlapon olvasva jött az ötlet az étterem kipróbálására, előtte elsétálva még nem jött meg a lelkesedésünk, átlagos kínai gyorsétteremnek tűnik. A többi hasonló kínai gyorsétteremhez hasonló menü ételeket kínál kifejezetten olcsón, a savanyú csípős leves csak 250 Ft. Rendelni is lehet az...
Népszerű szállások a környéken
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Egri kikapcsolódás
Egri kikapcsolódás
2024.06.19-ig
Hotel Eger Park
68.796 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval