Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ananász, mangó, maracuja, mindez egy kávéban

Orient Café Budapest BudapestOrient Café Budapest Budapest a térképen

Kiváló 2023. márciusban járt ittÉrtékelt: 2023. március 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy számomra újdonságnak ható újhullámos kávézó a Keleti pályaudvarnál, azon belül a belváros felé menő buszmegállók közelében. A beltér alapterülete kicsi, de van egy galériaszint. A sok élő növény dzsungelszerű halmaza teszi hangulatossá, egyedivé a helyet. A pultnál kell rendelni, de utána az elkészült kávét vagy az ételt kiviszik az asztalhoz. Van egy kis kiülős teraszféle a járdára települve, de ott nagyon zajos és forgalmas szerintem. Két kedves fiatal lány szolgálta ki a vendégeket.
Két féle, világos és sötét pörkölésű kávé közül lehet választani, de mindkettő prémium kategóriás ültetvény termelése, az Impresso mikró pörkölőtől. A kávékról hangulatos leírásokat is olvashatunk. Így a Colombia El Embrujo Kolumbiából, 1450-1900 méteres magasságban termett, gyümölcsös ízjegyekkel "őrületesen puncsos-trópusi" illatokat és ízvilágot megidézve.
Kávét otthoni főzésre is lehet náluk vásárolni. A Cortado 850 Ft-ba került, ami kicsit átlag feletti árazás szerintem. Többféle ízesített lattét kínálnak, sütőtökös, sós karamellás és rózsavizes aktuálisan.
A kávé vagy a péksütik mellé a víz ki van téve kancsóban a pultra, önkiszolgáló rendszerben, értelemszerűen ingyenesen.
Igazából a trendi kínálatot találni, a kávé mellett tea, matcha tea, chai latte, forró csoki italok, illetve croissant (790 Ft), brownie (990 Ft), zabkeksz (750 Ft), valamint tetszetős hagyományos szendvicsek kovászos kenyérből (1290 Ft). Különlegesség a kvasz (1450 Ft). Mindenre azt mondanám, hogy kicsit túlárazott, nemcsak a kávé. Ettől eltekintve 5 pontos helynek találtam.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Orient Café Budapest Budapest - BelsőOrient Café Budapest Budapest - MosdóOrient Café Budapest Budapest - MosdóOrient Café Budapest Budapest - BelsőOrient Café Budapest Budapest - BelsőOrient Café Budapest Budapest - BelsőOrient Café Budapest Budapest - Külső képOrient Café Budapest Budapest - Külső képOrient Café Budapest Budapest - Étel/italOrient Café Budapest Budapest - Étlap/itallapOrient Café Budapest Budapest - BelsőOrient Café Budapest Budapest - BelsőOrient Café Budapest Budapest - Étlap/itallapOrient Café Budapest Budapest - Étlap/itallapOrient Café Budapest Budapest - BelsőOrient Café Budapest Budapest - Étel/italOrient Café Budapest Budapest - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Oxigén Family Hotel Noszvaj - Oxigén Wellness Félpanzióval - teljes előrefizetéssel
Oxigén Wellness Félpanzióval - teljes előrefizetéssel
2025.01.01-ig
Oxigén Family Hotel Noszvaj
Kérd ajánlatunkat!
Thermal Panzió Igal - Igali lazítás fürdőbelépővel
Igali lazítás fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Thermal Panzió Igal
224.910 Ft / 2 fő / 7 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval