Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A kávé nem, a többi igen

Pali Faloda BudapestPali Faloda Budapest a térképen

2023. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. október 29.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy egészen korrekt, széles választékot nyújtó, kedvező árazású kifőzde a Békásmegyeri Piacon, a csarnoképület egyik sarkában. Érdekesség, hogy a kinti pavilonsoron is működtetnek azonos "márkanéven" egy kisbüfét (Pali Büfé), ahol lángos és palacsinta a fő profil. Úgy tippeltem, hogy a pultban személyesen Pali, egy középkorú úriember, vérbeli vendéglátós fogadta és szolgálta ki a vendégeket, persze lehet, hogy tévedek, de teljesen el tudtam őt képzelni a Főnök Palinak.
A rendelés és fizetés a pultnál történik, de utána helyben kulturált körülmények között, tiszta és modern asztaloknál lehet leülve enni, inni, kávézni, amely a piacokon ritkaságszámba megy. Még ha le is lehet ülni, az nem ilyen körülmények között szokott megtörténni, szóval ez nagyon pozitív volt.
A pultban közkedvelt magyaros ételek sorakoztak, a többség elvitelre vásárolt ételt én is, lévén még alig múlt el reggel 9 óra, ennek ellenére néhány bevállalós munkás férfiember már elégedetten tolta be magába a pörköltet galuskával. Végül is, miért ne lehetne ezt reggelire is enni, ha valaki szereti?
Az ételek a teljesség igénye nélkül töltött paprika, pacalpörkölt, mákos guba, töltött káposzta, túrós csusza. sült debreceni, májas és véres hurka, rakott krumpli és többféle rántott étel (hús, halpatkó, zöldségek), sokféle savanyúság. 4 féle főzelék mindössze 895 Ft-ért. Menzás, napközis hatású volt a paradicsomos káposzta, de árban igen megérős. Hozzá a nagy fasirt darabja 400 Ft. A főételek többsége 2000 Ft körüli, pár száz Ft-tal alatta, illetve felette. Szép nagy adagokat kapni ennyiért.
A kávé nem a hely erőssége, persze, elfogyott, de olcsó, nem minőségi, kicsit karcos, nem bársonyos, ráadásul tűzforró. A csésze felirata szerint Café Vergnano, de azt ismerem, és ennél sokkal jobb, ez inkább olyan lengyel kávés vagy Omniás ízű volt. A cappuccino fahéjjal 520 Ft-ba került. Nem sok, de nem is érte meg az árát.
Összességében a Pali Faloda nálam erős 4 pontot érdemelt, a maga nemében - piaci kifőzde - a legjobbak egyike.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
Pali Faloda Budapest - Külső képPali Faloda Budapest - EgyébPali Faloda Budapest - Külső képPali Faloda Budapest - Külső képPali Faloda Budapest - BelsőPali Faloda Budapest - Étel/italPali Faloda Budapest - Étel/italPali Faloda Budapest - BelsőPali Faloda Budapest - BelsőPali Faloda Budapest - Étel/italPali Faloda Budapest - Étel/italPali Faloda Budapest - Étel/italPali Faloda Budapest - Étel/italPali Faloda Budapest - Étel/italPali Faloda Budapest - Belső

Pali Faloda további értékelései

2021.09.27a párjával
Az új piac területén csak ez az egy étterem van. Eléggé forgalmas hely, mert nagy a választéka, finomak az ételek és kedves a kiszolgálás. Nehéz választani a sok étel közül, ezért általában helyben fogyasztunk és haza is viszünk. Szerencsére a kiszolgálás gyors, ezért nem kell sokat várakozni az...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laroba Alsóörs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.03.03-ig
Hotel Laroba Alsóörs
44.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Ébredj, Balaton!
Ébredj, Balaton!
2024.05.17-ig
Prémium Hotel Panoráma Siófok
85.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
05.31-09.08.
Világos Hotel Balatonvilágos
33.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval