Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tér-idő kontinuum a XVI. kerületben

Pálmai Cukrászda BudapestPálmai Cukrászda Budapest a térképen

Átlagos 2022. októberben járt ittÉrtékelt: 2022. október 8.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
5 évvel ezelőtt jártam már itt, amúgy nekem egyáltalán nem esik útba, csak a XVI. kerületi jó értékelésű éttermeket jöttem tesztelni, de az egyik helyen várni kellett a telt ház miatt, így tettem egy kanyart. 5 év alatt a berendezésben és a dizájnban nem változott kb. semmi, és leginkább a sütemény-fronton sem. Maradt a retró életérzés.
A saroktelken álló családi ház alsó szintjén található a cukrászda, mögötte a sütöde, az emeleten pedig valószínűleg lakórész lehet. Parkolni az épület előtt nem lehet, viszont a bal oldalon igen.
Fiatal lány szolgált ki, de amikor elbizonytalanodott, akkor az édesanyja jött segíteni, legalábbi így tippelem a felállást.
A sütemények a klasszikus vonalat képviselik, hagyományos elkészítési móddal. A Rákóczi túrós 700 Ft, a sós aprósüteményeket kilóra mérik ki, pogácsa, masni és sós-sajtos rúd (ropi) közül az utóbbiból vettem 20 dekát, valamint egy almás pitét és egy islert és mindezért 2300 Ft-ot fizettem, ami szerintem nem kevés, és megkockáztatom, hogy ennyit nem is ért meg. Egyik sem volt átütő, közös tulajdonsága volt mindennek a szárazság, a túlzott lisztesség.
A torták szeletára 750-1050 Ft között alakult, ami szerintem egy kissé túlárazott. Sacher, Dobos, csokoládé, dió, puncstorta is sorakozott a pultban, egész tortát rendelésre készítenek.

Három pontnál többet nekem nem ért meg, de azért az ajánlott kategóriában hagyom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (17)
Pálmai Cukrászda Budapest - EgyébPálmai Cukrászda Budapest - EgyébPálmai Cukrászda Budapest - EgyébPálmai Cukrászda Budapest - EgyébPálmai Cukrászda Budapest - EgyébPálmai Cukrászda Budapest - EgyébPálmai Cukrászda Budapest - Külső képPálmai Cukrászda Budapest - Külső képPálmai Cukrászda Budapest - BelsőPálmai Cukrászda Budapest - Étel/italPálmai Cukrászda Budapest - Étel/italPálmai Cukrászda Budapest - Étel/italPálmai Cukrászda Budapest - Étel/italPálmai Cukrászda Budapest - BelsőPálmai Cukrászda Budapest - Étel/italPálmai Cukrászda Budapest - BelsőPálmai Cukrászda Budapest - Belső

Pálmai Cukrászda további értékelései

2017.08.24egyedül
A cukrászda mögött egy több mint 60 éves családi vállalkozás története húzódik, a nagyszülőknek úgynevezett bonbonüzeme volt, majd az 50-es évektől cukrászdájuk a Garay téren. A gyerekek és az unokák is gyakorlatilag a cukrászdában nőttek fel. 10 évvel ezelőtt Zuglóba tették át helyszínüket, majd...
Népszerű szállások a környéken
Hajnal Hotel Mezőkövesd - Hajnali pihentető napok
Hajnali pihentető napok
2024.10.01-ig
Hajnal Hotel Mezőkövesd
80.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Patak Park Hotel Visegrád - Két éjszakás ajánlat félpanzióval
Két éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.02.01-ig
Patak Park Hotel Visegrád
63.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval