Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Thai ízek, hangulatos környezetben

Parázs Presszó BudapestParázs Presszó Budapest a térképen

2015. júliusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2015. július 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Jókai utcában már 2007 óta működik a Parázs Presszó, amely thai konyhára specializálódott. Az étlapon kizárólag thai ételek szerepelnek, időről időre új fogásokkal színesítve a kínálatot. Hétköznap késő ebédidőben jártunk náluk, s a külső teremben alig volt üres asztal.
A hátsó, szeparáltabb rész, ahol ülős asztalból is volt 2 db, viszont ilyenkor nincs használatban, azt általában estére lehet foglalni.
A berendezés is keleties hangulatot áraszt, kicsit félhomályos, misztikusan sejtelmes a miliő.
Az étlapon az ételek thai neve szerepel, de utána magyarul leírják, hogy pontosan milyen fogásról is van szó, és sok színes képen be is mutatják ezeket az egzotikus ételeket.
Első fogásként az előételek közül a klasszikus Tempurát választottam, bundában sült zöldségek, édes chili mártásban, kollégám ugyanezt kérte, csak rákból (Tempura Koong). Az előételre pár percet vártunk, amíg frissen sütve, ropogósan elkészült, s elég terjedelmes adagot kaptunk. A zöldségek között hagyma, cukkini, sárgarépa, karfiol szerepelt. A kis tálkában tálalt mártás kifejezetten ízletes, pikáns édes és csípős volt, de ehhez az ételadaghoz adhattak volna ennél többet is.
Ezt követően a levesek közül az alig csípős Tom Ka Pa-t, ami citromfüves, kókusztejes hallevest, ill. Tom Ka Kai-t, ami csirkés leves kértük. A leves is elég nagy adag volt, tűzforrón érkezett, akkor megkaptuk, amikor még nem végeztünk az előétellel, elvileg együtt is lehetett volna fogyasztani, de a levesnek hűlnie kellett.
A levesben fehér húsú tengeri halszeletek voltak gombával, némi zöldséggel és rengeteg sok hagymával. Olyannyira sok volt a hagyma, hogy azt meg sem lehetett enni, ez egy kicsit szerintem a jó minőség rovására ment. A hagyma elvileg pirított volt, de némely darabok eléggé nyersek és emiatt durvák voltak.
A levesek és előételek árai 900 Ft-nál kezdődnek, a főételek 2000 vagy 2600 Ft-ba kerülnek.
Összességében szimpatikus hely, bár nem vagyok thai konyha specialista, de ettem már néhányszor thai étteremben, s véleményem szerint elég jó, autentikus hely a Parázs.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (20)
Parázs Presszó Budapest - Külső képParázs Presszó Budapest - Külső képParázs Presszó Budapest - Étlap/itallapParázs Presszó Budapest - Étlap/itallapParázs Presszó Budapest - Étel/italParázs Presszó Budapest - Étel/italParázs Presszó Budapest - Étel/italParázs Presszó Budapest - BelsőParázs Presszó Budapest - Étel/italParázs Presszó Budapest - BelsőParázs Presszó Budapest - BelsőParázs Presszó Budapest - BelsőParázs Presszó Budapest - BelsőParázs Presszó Budapest - BelsőParázs Presszó Budapest - MosdóParázs Presszó Budapest - Külső képParázs Presszó Budapest - Külső képParázs Presszó Budapest - Étlap/itallapParázs Presszó Budapest - EgyébParázs Presszó Budapest - Külső kép

Parázs Presszó további értékelései

2014.12.01családjával
Kiváló
Két hónapja tervbe vett, de most megvalósult látogatás péntek este, foglalás nélkül. Nem sokat kellett várni asztalra. Az italkínálat rendben, bár nem túl széles a sörök spektruma. Az étlap jól körülírt/megfogalmazott, sok kérdés nem merült fel. Nem sokat vacakoltunk a választással, pedig...
2013.04.06barátokkal
Kiváló
Ismerőseim rengeteget járnak ide és nagyon ajánlották, ezért látogattam el én is ebbe az étterembe. Nem csalódtam. Végre kipróbálhattam az igazi thai ételeket. Isteni finom volt minden és itt nem csak a csípős ételek kedvelői ehetnek jókat, hanem a pikáns ízeket kevésbé szeretők is. Az adagok...
2013.03.22barátokkal
Átlagos
Sokat olvastam a Parázs presszóról és nagy várakozásokkal mentünk el kipróbálni. Bár az ételek nem voltak rosszak, mégis messze alul múlták a várakozásokat. Nem ismeretlen számomra thai konyha, de ezzel nem voltam teljesen megelégedve. Mindazonáltal ajánlanám másoknak, mert izgalmas az étlap és...
Népszerű szállások a környéken
Alfa Hotel Miskolctapolca - Tavaszi wellness élmény
Tavaszi wellness élmény
2024.06.28-ig
Alfa Hotel Miskolctapolca
66.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bővített félpanzióval
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
92.480 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Belenus Zalakaros - Belenusi pihenés félpanzióval
Belenusi pihenés félpanzióval
2025.03.02-ig
Hotel Belenus Zalakaros
52.400 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval