Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagyon jó hely, izgalmas ételek, esztétikus tálalás, kellemes környezet

Petrus Restaurant BudapestPetrus Restaurant Budapest a térképen

Kiváló 2015. áprilisban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. január 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Helyes dolog, hogy a portál lehetőséget biztosít évente értékelni egy helyet, mert bizony két élmény között hatalmas különbség lehet és egy alapvetően jó helyről kialakulhat a reálisnál negatívabb kép valami apróság miatt.
A Petrusban például második látogatásunk után sokkal jobb élménnyel távoztunk, mint először, bár az sem volt rossz, sőőőt. A kiszolgálás kifogástalan, a tálalás gondosabb, az ízek továbbra is rendben vannak, mondjuk arra két évvel ezelőtt is 5 csillagot adtam.
A több jó helyen megfordult, majd a “Vár a Speiz” révén elhíresült séf, Feke Zoltán méltán írhatja ki, hogy “nekünk az az előnyünk, hogy tudunk főzni”. (Lehet, hogy nem szó szerint idéztem, de nagyjából ez áll az étlapon.)
Minőségi friss alapanyagok, magabiztos ízek, jó állagok, virtuóz tálalás jellemzi a helyet. A fogadófalat helyben sült kenyér volt, két fogás között a séf küldött egy kis extra mini-kompozíciót, talán azért mert említettük, hogy először járunk ott. Hárman voltunk 2-3 fogást ettünk fejenként, egymásét is megkóstoltuk, hiba nem volt semmiben, kötekedni meg nem akarunk.
A beltér ha változott is, mi nem érzékeltük.
A Petrus alighanem a legjobb étterem a Ferencvárosban, de vita felett ott a helye az országos Top 100-ban is. A Gault Millau kalauzban 11 pontra estek vissza idén (a 2014-es és a 2015-ös kalauzban 12 ponttal szerepeltek), mi ezt a visszaesést nem érzékeltük. Egyébként a kalauz besorolása szerint a 11 és a 12 pont ugyanazt a kategóriát, az ajánlott helyeket jelöli.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (13)
Petrus Restaurant Budapest - Külső képPetrus Restaurant Budapest - Étel/italPetrus Restaurant Budapest - BelsőPetrus Restaurant Budapest - Étel/italPetrus Restaurant Budapest - Étel/italPetrus Restaurant Budapest - Étel/italPetrus Restaurant Budapest - Étel/italPetrus Restaurant Budapest - Étel/italPetrus Restaurant Budapest - Étel/italPetrus Restaurant Budapest - Külső képPetrus Restaurant Budapest - Étel/italPetrus Restaurant Budapest - Étel/italPetrus Restaurant Budapest - Étel/ital

Petrus Restaurant további értékelései

2022.12.10családjával
Szörnyű
Nem ajánlom senkinek. Az hely hideg volt. Az ételeket nem egyszerre érkeztek az asztalhoz. A polip rágós volt a marha hús zsíros. A kagyló kellemetlenül csípős volt és ezt sehol nem tüntettek fel.
2021.12.03üzleti partnerrel
Átlagos
Magas árfekvés mellett: 2 hónapja lejárt gyümölcslevet meghosszabbított érvényességű címkével adtak, mert mit csináljanak, ha így szállítják. Javasolnám más beszállító keresését és visszaküldeni a lejártat. Az olajos csigához nem hoztak sem kenyeret sem pirítóst reklamációnkra válasz...
2017.02.17kollégákkal
Kiváló
A Petrusban ettem tavaly az egyik legkiválóbb ebédet. Már régóta szerettem volna ide eljutni. A csendes Ferenc téren, kissé eldugott helyen található az étterem, nyáron néhány kiülős asztallal. A benti rész nagyon színes, gazdagon dekorált, inkább fiatalos, vidám hangulatú, felszabadult,a falon...
Népszerű szállások a környéken
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.01-ig
Avar Hotel Mátrafüred
65.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló - Nyári ajánlat
Nyári ajánlat
07.01-08.31.
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
272.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
88.339 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval