2026. január 21.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az volt a terv, hogy volt itt ZigZagnak egy filipino-ebédes beszámolója, aztán néztem a térképen, háá, nézdmá, vele szemben meg egy vietnami étterem, vonzóbb referenciákkal. Hát akkor induljunk oda. Mentem, mentem a Tompa utcán végig, láttam, hogy ott a filipino-ebéd, na, akkor ez itt meg a vietnami. . . és puff, beültem.
De csak a végén vettem észre, amikor már kijöttem, hogy ez nem az a vietnami, mert az vagy 40 méterrel odább van. Mit csináljunk, ha egyszer ilyen gomba-módra szaporodnak. Mondjuk a mi lépcsőházunkban még nincs vietnami étterem, amit azért egy kicsit sajnálok. Így el kell menni messze. De nézzük, milyen ez a Pho & Padthai. . . szóval részben vietnami alap, gondolom, a tulajdonosi kör, de már Asian Cuisine, szóval más is van itt. Például Padthai. . . na, meg japán sushi, meg még indiai mangós lassi is. . . Egyedül birtoklom a fél éttermet, fent meg senki nincs, lány nagyon helyes, nem kifejezetten magyar nyelvű a társalgás, de minden tárgyaló fél a legjobb szándékkal vesz részt az egyeztetésben. Pho lesz az első, és nem tudom, hogy miért, fogalmam sincs, mangós kacsát kértem. Talán azért, mert nem emlékeztem rá. , hogy szoktam enni mangós kacsát vagy sem. Nem volt jó ötlet. A pho közepes volt, a kacsa meg egy nem túl nagy öröm, mangós lében ázó zöldségek és húsok. Mellé rizs, azt gyorsan beleszórtam a lébe. Közben eldöntöttem, hogy nem nagyon fogok majd máskor mangós kacsát kérni. Közben figyeltem, hogy nem nagyon szólnak már a hangszóróból pengetős ázsiai népdalok, szinte minden ilyen vietnami étteremben áttértek már a kontinentális, halk szalonzenére, nem zavaró, de nem is dobja fel a napot. Összesen 2490 (kis leves) és 3990 forintot (mangós kacsa), plusz 324 forint szervizdíjat fizettem. Aztán széles bűbájmosolyt cseréltünk a kislánnyal és elballagtam.