Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Közel-keleti ízelítő

Pingrumba BudapestPingrumba Budapest a térképen

Kiváló 2021. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. június 13.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Pingrumba a 7. kerületi, hamar nagy népszerűséget kivívó Dobrumba tulajdonosainak "másodszülötte" a korábban évtizedeken át, de egyre romló színvonalon működő kínai étterem - Ping - helyén, a Széll Kálmán tér északnyugati sarkában, a Szilágyi Erzsébet fasor indulásánál. Parkolási lehetőség csak pár utcával feljebb, a piac közeli mellékutcákban akad szerencsével, de tömegközlekedéssel jól megközelíthető a hely. A tér felé a bejárat előtt is van kiülős terasz, a belső tér tágas, jó pár asztal van, nem sűrűn elhelyezve, illetve a belső udvarban is van egy kellemes, benapozott terasz. Értelemszerűen jelenleg a belső térben kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet enni.
A korábbi kínai étterem dekorációjából megmaradt a festett plafonkép és néhány falikép, ami jól illeszkedik a részben egzotikus hangvételű étteremhez. Bár a Pingrumba étlapján nem a kínai a fő csapásirány, hanem inkább a közel-keleti (szír, perzsa) és arab konyha, kiegészítve néhány indiai fogással. Az előételek, levesek ára kb. 1300-1700 Ft, a főételeké 2300-3600 Ft között alakul.
Déli 12 órakor nyitnak, és már a nyitásra, majd azt követően is folyamatosan érkeztek a vendégek szép számban, a napos időnek köszönhetően közülük a legtöbben a benti teraszt preferálták.
A benti terem egyik sarkában egy kis játszósarkot alakítottak ki a legifjabb vendégeknek.
A mezze válogatásra esett a választásom a menüről, mivel ebben a fogásban szabadon választható 5 féle mezze bármelyike, mellé 2 féle arab kenyérrel/lepénnyel (5200 Ft).
Az ételek gyorsan megérkeztek, csupán pár percnyi várakozást követően. Egyik fogás jobb volt, mint a másik. Főleg a fűszerezés tetszett, valamint az ételek frissessége. Hús egyikben sem volt, nem vagyok vega, egyszerűen most így alakult. Ez az adag szerintem 2 fő részére elegendő egy főétkezésnek. (azaz esetemben én a felét elcsomagoltattam, otthonra, másnapra). Muhammara - sült piros paprikakrém, dióval, gránátalmával, fokhagymával. Házilag marinált, többféle színű olívabogyók, kaporral, mntával. Kecske labneh - házi krémsajt kecskesajtból az Alföldi Garabonciás Kecskefarmról (Izsákról), olívaolajjal, sült koktélparadicsommal. Tabbouleh - tipikus közel-keleti saláta bulgurral, friss zöldfűszerekkel, uborkával, paradicsommal. Mutabal - padlizsánkrém tahinivel.
A szörpök a most divatos, egzotikus ízvilágúak: gyömbér, levendula, menta. A 3 dl-es gyömbérszörp kellemes, nem túl intenzív, 400 Ft.
Az elviteles dobozok darabja 250 Ft.
12% kötelező szervizdíjat számolnak fel, bankkártyás fizetés természetesen működik. Házhozszállítást is vállalnak.
A személyzet fiatal, könnyed, barátságos.
Összességében kifejezetten klassz élmény volt az ételek tekintetében, egyebekben - helyszín, hangulat, kiszolgálás - kellemes ugyan, de nem eget rengető élmény, ami nem nevezhető olcsónak sem. Nem csillagos ötös, de méltánytalannak érezném besorolni a nagy átlag 4-es éttermek közé.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (29)
Pingrumba Budapest - Külső képPingrumba Budapest - Külső képPingrumba Budapest - BelsőPingrumba Budapest - BelsőPingrumba Budapest - BelsőPingrumba Budapest - Étlap/itallapPingrumba Budapest - Étlap/itallapPingrumba Budapest - Étlap/itallapPingrumba Budapest - BelsőPingrumba Budapest - BelsőPingrumba Budapest - Étlap/itallapPingrumba Budapest - Étel/italPingrumba Budapest - Étel/italPingrumba Budapest - Étel/italPingrumba Budapest - Étel/italPingrumba Budapest - Étel/italPingrumba Budapest - Étel/italPingrumba Budapest - Étel/italPingrumba Budapest - Étel/italPingrumba Budapest - Étel/italPingrumba Budapest - Étlap/itallapPingrumba Budapest - Étlap/itallapPingrumba Budapest - MosdóPingrumba Budapest - EgyébPingrumba Budapest - MosdóPingrumba Budapest - EgyébPingrumba Budapest - BelsőPingrumba Budapest - BelsőPingrumba Budapest - Belső

Pingrumba további értékelései

2022.09.22családjával
Kiváló
A hajdan szép napokat látott kínai Ping étterem helyén nyitották meg néhány évvel ezelőtt a Pesten üzemelő Dobrumba Étterem tulajdonosai a Pingrumbát, innen a név. A volt kínai étterem elemei itt-ott mementóként még felbukkannak, de a szakemberek teljesen átalakították a teret az új étterem...
2021.10.06barátokkal
Kiváló
A nagy elődök már mindent leírtak itt a hely viszonylatairól, kapcsolatáról, ehhez nem is tudnák hozzátenni. Baráti találkozón voltam ma itt, először felmerül, hogy asztalfoglalás, aztán mégis előzetes bejelentés nélkül, csak úgy, ott találkoztunk. Nem volt miért aggódni, a hely 12 órakor nyit,...
2021.05.20a párjával
Kiváló
A Pingrumba neve a Széll Kálmán téren korábban működő Ping kínai étterem, valamint a Dobrumba bisztró nevéből alakult ki. Nem nehéz kitalálni, hogy a Dobrumba ikertestvéréről van szó. Legalábbis az étlap igencsak ismerős volt, azokat az ételeket is megtaláltam rajta, amiket évekkel ezelőtt a...
Népszerű szállások a környéken
Szépia Hotel Zsámbék - Kedvezményes kikapcsolódás Zsámbékon
Kedvezményes kikapcsolódás Zsámbékon
2024.12.20-ig
Szépia Hotel Zsámbék
72.765 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+
Senior 55+
2024.12.23-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
42.120 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Tavaszi wellness napok - extra
Tavaszi wellness napok - extra
04.02-05.31.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
67.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval