Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Rózsadombi olaszok

Porcellino Grasso Ristorante BudapestPorcellino Grasso Ristorante Budapest a térképen

Kiváló 2019. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. február 2.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2007 óta megnyitott, a környékbeliek körében azóta is töretlenül népszerű olasz étterem a budai oldalon, amely leginkább a törzsvendég-körre épít és nem a social media, gasztro-blogok marketingjére épít. Ezzel arra akartam célozni, hogy ez aztán nem az az étterem, amelynek a hirdetései napi szinten ugranak fel a facebook-on. De a neves étteremajánlókban (GM, Magyar Konyha, Dining Guide) sem jegyzik őket. Helyszín a Rózsadomb, az étlapon az árak is ehhez a környékhez mértek, szóval mondhatom, hogy az én értékítéletem szerint egy drága vendéglő. Az étlap meglehetősen hosszú, megvan vagy 10 oldalnyi, rajta kizárólag olasz fogások, ismertebbek, úgymond közönség-kedvencek és különlegesebb fogások is. Természetesen a tészták és a pizzák, utóbbiak a látványpult melletti pizzasütő kemencében sülnek, így azok a vendégek, akik ezen a részen kaptak helyet, testközelből figyelhetik az elkészítés folyamatát.
Meglehetősen nagy alapterületű étterem, sok asztaluk van, különterem is, sőt középen egy csigalépcső vezetett fel a felső szintre, de hogy ott különterem van-e vagy az a rész már a személyzeté-e, az számomra nem derült ki. Jó időben egy szép árnyad teraszuk is van, valamint az épület oldalában saját parkolóhelyek, igaz, csak pár darab, ami ezen a környéken nagy kincs.
Bár előzetesen áttanulmányoztam az étlapot, de a helyszínen jobban megtetszett a séf ajánlat, így ezek közül választottam. Kemencében sütött bruschettát füstölt lazaccal és citrom kaviárral (1690 Ft), 2 közepes szelet. Főételként gorgonzolás pappardelle tésztát karamellizált dióval és arany mazsolával (2490 Ft). Nekem mindkettő fogás határozottan tetszett, minőségi alapanyagokból dolgoznak. A 2 fogáson túl még kaptam egy kenyérkosarat is, benne különleges kézműves kenyerek, fekete, olívás és diós, de csak a feketét kóstoltam, mert nem olyan ételt kértem, amihez passzolt volna a kenyér pluszban.
Az étlapon minden fogáshoz ajánlanak bort, hazai és nemzetközi (olasz, osztrák) borokat is tartanak. Deci árak 790 Ft-nál kezdődnek, de jellemzően inkább 1000, sőt 1500 Ft felett. Húsos főételek jellemző árfekvése 3500 Ft feletti. A borok mellett az egyéb italok is drágák. San Pellegrino 0.5 l-es víz 690 Ft, ez volt az itallap legolcsóbb tétele.
Mindennek ellenére kifejezetten sok a vendég, ránézésre inkább a középkorosztály, jómódú jól szituált emberek, akik megengedhetik maguknak, hogy pénteken 3 órakor már ne egy munkahelyen kelljen ülniük alkalmazottként. Azt mondanám, hogy egy kicsit sznob hely.
Az étterem és a mellékhelyiség tisztasága is 5 pontos. Szép, igényes a berendezés. A személyzet létszáma elegendő, többen vannak, de ez itt szükséges is ennyi vendégre. A pincérek udvariasak, illedelmesek, de nem karót nyeltek, nem mesterkéltek. A konyha elég gyorsan dolgozik.
Ez egy olyan hely, ahová a szüleimet is szívesen elvinném.
Családi ebédre is alkalmas, van egy kis játszósarok a gyerekeknek és hétvégente szokott lenni gyerekprogram (bohóc, arcfestés).
Szervizdíj kötelező 12%.
Negatívum: a zene hangos és nem ide illő szerintem (jelenkori, amerikai "műanyagok")
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Porcellino Grasso Ristorante Budapest - Külső képPorcellino Grasso Ristorante Budapest - BelsőPorcellino Grasso Ristorante Budapest - BelsőPorcellino Grasso Ristorante Budapest - Étlap/itallapPorcellino Grasso Ristorante Budapest - Étlap/itallapPorcellino Grasso Ristorante Budapest - BelsőPorcellino Grasso Ristorante Budapest - BelsőPorcellino Grasso Ristorante Budapest - BelsőPorcellino Grasso Ristorante Budapest - Étel/italPorcellino Grasso Ristorante Budapest - Étel/italPorcellino Grasso Ristorante Budapest - Étel/italPorcellino Grasso Ristorante Budapest - Étel/italPorcellino Grasso Ristorante Budapest - Étel/italPorcellino Grasso Ristorante Budapest - BelsőPorcellino Grasso Ristorante Budapest - MosdóPorcellino Grasso Ristorante Budapest - MosdóPorcellino Grasso Ristorante Budapest - BelsőPorcellino Grasso Ristorante Budapest - Étel/italPorcellino Grasso Ristorante Budapest - Étel/italPorcellino Grasso Ristorante Budapest - Belső

Porcellino Grasso Ristorante további értékelései

2018.03.04a párjával
Kiváló
Egy hangulatos hely, ami Sziciliát idézi. Igazi barátságos hely. Ha gyerekekkel érkeztünk volna ők sem lettek volna mellőzve. Az étterem fel van szerelve játszószobával és gyermekmenüvel is ami nagyon ritka. A kiszolgálás nagyon jó volt és mindenki kedves volt. Az ételek nagyon finomak voltak...
2015.05.11barátokkal
Átlagos
Többet vártam, keveset kaptam. Baráti társasággal látogattunk el Buda talán egyetlen olasz (?) éttermébe. Megérkezve az étterembe, pincérünk az asztalunkhoz invitált bennünket. Az első, amit láttam, az a sok pincér céltalannak tűnő ide-oda futkosása volt. Nem volt egyértelmű, kinek, mi a...
2015.03.02gyerekekkel
Nekünk tetszett. Azon a környéken nem tengenek túl a leülős helyek, milyen jó, hogy ez a hangulatos olasz étterem odatelepedett. Péntek este lévén meg is telt. A pincér igazán udvarias, figyelmes volt, mindenre tudott válaszolni, gyorsan szolgált fel. Az étel választék tetszett, öten ötfélét...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás
Fergeteges csobbanás
2025.04.13-ig
Hotel Forrás Szeged
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Panoráma Balatongyörök - Bomba tavasz
Bomba tavasz
2024.06.21-ig
Hotel Panoráma Balatongyörök
86.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval