Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ajánlható hely, de leginkább csökkent igényszintű vendégeknek

Pozsonyi Kisvendéglő BudapestPozsonyi Kisvendéglő Budapest a térképen

Átlagos 2016. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. március 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Pozsonyi kisvendéglő húsz éve még Delikátesz kisvendéglő néven műküdött hasonló étlappal és filozófiával. Közepes szinten megvalósított közkedvelt ételeket kínáltak mindig is, kifejezetten olcsón (azért képesek voltak 1995-ben 100 forintot elkérni egy kis lilahagymára amit a bableveshez kértünk, az már egy tisztes salátaár volt akkoriban), innen adódik népszerűségük is. A minőség mindig is ingadozó volt, ahogy nézem másoknak is ez a tapasztalata.
Anno gyakran jártunk ide, értsd évente egyszer -kétszer, a gasztroforradalom kitörte óta, tehát az utóbbi 8-10 évben egyáltalán. Ez persze összefögg 17 évvel ezelőtti Aradra költözésemmel, ha most eljutok a fővárosba akkor jól megnézem hova ülök be, igyekszem kiemelkedő vagy minimum érdekes helyen enni, ahol még nem voltam korábban.
Egy sztorit nem állom meg, hogy ide ne illesszek. Kerek húsz esztendeje volt, hogy beültünk ide az öcsémmel, akivel szalontüdőt ettünk s még valamit, a tán babgulyást vagy Jókai bablevest. Az étek rendben volt, a pincér, amikor a desszerthez értünk, megkérdezte, hogy kérünk-e édességet. Jómagam rendeltem egy Gundel palacsintát vagy somlóit, öcsém meg azt mondta, hogy igen, ő is kér desszertet, még egy korsó Arany Ászok sört. A joviális, középkorú, ötvenes éveit taposó, pocakos pincér, amikor kihozta a sört letette az asztalra és fapofával azt mondta, hogy “Uram, a desszertje”. Nagyon értékeltük a stílusát.
A minap ismét betértünk ide, a kiszolgálás elég nyegle, nem megnyerő, az átlagosba még belefér, az árak továbra is barátságosak, főételek 1600 körül, levesek 500-600 forintba kerülnek. Italkínálat elég kommersz, egy-két jó bor akad. Gusto pálinkáik is vannak, fél deci 900 forint, ami elég barátinak mondható.
Mi kértünk egy halászlevet, haltepertőt, valamint velős csontot. A halászlé kifejezetten jó volt, igaz egész simára turmixolt, de a lé nem volt állott, a halhús benne (egy egész pontypatkó ) jű ízű és jó állagú volt, iszapízmentes. Kértünk belsőséget is, jó nagy haltejdarabot kaptunk, az is maga volt a tökély. (1450 ft)
A haltepertő ehhez képest valami tengeri halból készült, közel állt az élvezhetetlenséghez, 1600 forintot semmi szín alatt nem ért meg, 1000-et sem. A velős csontokat (1050) túlfőzték, nagyon összeesett bennük a velő (jól látszik a képeken) főzhették vagy 3 órát. Attól persze még nem lesz élvezhetetlen, de csökken az élmény meg a mennyiség is.
Összességében gyengécske hely a Pozsonyi, legalábbis e három étel alapján ezt lehet leszűrni. Ha az ételeket külön kellene pontozni, akkor a halászlé jóindulattal 4, a haltepertő kegyelem 2, a velő dettó. Legyünk nagyon jóindulatúak és adjunk 3 pontot összességében az ételre.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (30)
Pozsonyi Kisvendéglő Budapest - BelsőPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étlap/itallapPozsonyi Kisvendéglő Budapest - BelsőPozsonyi Kisvendéglő Budapest - BelsőPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étel/italPozsonyi Kisvendéglő Budapest - BelsőPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étel/italPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étel/italPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étel/italPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Étel/italPozsonyi Kisvendéglő Budapest - BelsőPozsonyi Kisvendéglő Budapest - EgyébPozsonyi Kisvendéglő Budapest - BelsőPozsonyi Kisvendéglő Budapest - EgyébPozsonyi Kisvendéglő Budapest - Külső kép

Pozsonyi Kisvendéglő további értékelései

2023.10.19családjával
Kiváló
Hosszú szünet után asztalt rendeltem egy vacsorához a külföldi rokonaimmal. Szorongva érkeztünk, sok rossz visszajelzést olvastam az étteremről. A régi kellemes hangulat fogadott, mosolygós, kedves pincérlányok vették fel a rendelést. Kifogástalan minőségű, ízű ételek érkeztek, hatalmas...
2023.05.10egyedül
Átlagos
Olvasgattam itt az értékeléseket, és bizony így van... lehetne ez valahogy jobb is, de a leírt betegségeket magában hordozza. Főleg az a lényeg, hogy lassú nagyon a kiszolgálás, talán a konyha, és eléggé ízetlen az étel. Nem volt nekem erről a helyről rossz emlékem, valaha párszor beültem már...
2020.01.12gyerekekkel
Átlagos
6 főre foglaltunk asztalt, amit meg is kaptunk. A leadott rendelésre elég sokat vártunk, amikor kihozták kiderült, hogy az egyik tételt nem készítették el. Az ételek jók voltak, de egy 2200Ft-os marhapörkölthöz egy 800Ft-os nokedli szerintem kicsit túlárazott. Hangulatos, hogy a leves csésze...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Forrás Zalakaros - Félpanziós ajánlat
Félpanziós ajánlat
2025.01.02-ig
Hotel Forrás Zalakaros
18.915 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
88.290 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
69.920 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval