Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csak címében prime szerintem.

Prime Steak & Wine BudapestPrime Steak & Wine Budapest a térképen

Átlagos 2015. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. szeptember 28.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Megint elmentem egy helyre a lista első tíz étterméből, most a Prime Steak & Wine volt. Ahogy korábban egy másik étteremnél, itt is rendkívül bosszantó, hogy semmilyen adattal nem örvendeztetnek meg az ittjártam listán, az étterem valószínűleg azt se tudja, hogy ez a lista létezik, se cím, se nyitva tartás, semmi.
Belvárosi étterem, az un. "letisztult" elegáns stílussal, ami nagyon kényes dolog, mert ez nem pótolja a kisugárzást, a hangulatot. Mostanában ez a divat, , különösen fine diningra törekvő éttermek körében. "Nálunk nem a külső, csak a belbecs számít".
Erre hivatkozva aztán méregdrága ételeket adnak egy palatáblán (vagy csomagolópapíron), mikrónyi adagokban, a helyeket meg vagy lepusztult pincefalak, vagy egyszerű falak, abrosztalan asztalok jellemzik. A "biszró jelleg" a menő.
Ez is ilyen hely, ráadásul egy belvárosi kivagyisággal párosítva. Zavaros világítás óriási, de áttekinthetetlen kaotikus berendezés, és persze no abrosz, no tányér, csak deszkák és lapocskák.
Sajnos a belvárosi éttermek akkor is tele vannak, ha féltéglával hajigálják a vendégeket, ezért aztán tökmindegy milyen az étel és a kiszolgálás. A terasz viszonylag kicsi, és az autók ott mennek el melletted, tehát nem használható.
Az étlapon valóban a steakek dominálnak, és persze a fine dining éttermek kedvence a Szt Jakab kagyló, minden mennyiségben. Nem tudom, miért a mániájuk ez, nem rossz étel, de valamiért ezt tűzte a zászlajára minden étterem, aki ad magára, annyira viszont nem jó (áéltalában kicsit íztelen, zsíros benyomást kelt, és a mártás viszi el a fogást).
A Chef ajánlatán kívül nincs is más főétel, csak steak, amit azért túlzásnak tartok, még akkor is, ha ez a neve az étteremnek. Előfordulhat, hogy egy baráti társaságban nem mindenki szereti a steaket, ahogy ez nálunk is előfordult.
Az ételektől (nem részlezetezem, ilyen steak meg olyan steak) nem voltunk elájulva, a steak persze nem volt rossz, de az egyik medium helyett véreset kaptunk, a jól átsütött helyett pedig mediumot.
Sokan voltak, a kiszolgálás kimondottan lassú volt, a köretek kevésnek bizonyultak. Ilyen árakon a maximumot várom, ha nem vagyok külföldi. A külföldinek persze mindegy, mert ő úgyse visszajáró, és a belvárosban állandó az utánpótlás.
Ez a hely nem az én világom, és másnak se ajánlom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:

Prime Steak & Wine további értékelései

2023.11.29családjával
Kiváló
Itt jó dolog Béres Tibinek lenni.. :) Fantasztikus ízek,izgalmas megoldások! Különlegesen körültekintő személyzet, A legmagasabb szalmai színvonalon. 6 csillagos élmény.
2018.05.22barátokkal
Kiváló
Régóta célpontom a Prime steak house, ahol az ember simán otthagyhat egy olyan összeget, amennyiért már egy michelin csillagos élményben is részesülhet. Ez nem morgolódás, egyszerű ténymegállapítás. A minőségi steak nem olcsó, ezt tudomásul kell venni, akinek nem tetszik, egyen olcsó steaket...
2015.03.21egyedül
Kiváló
A Dining City étteremhéten ezt az éttermet kerestem fel elsőként. Kollégáim már jártak itt munkaebéden, és jó szívvel ajánlották, bár a magas árak eléggé elriasztottak. Az étteremhét által kínált kedvezményes akcióban (3 fogás fix 4900 Ft-ért) úgy gondoltam, jó alkalom lehet mégis kipróbálni. A...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laterum Pécs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.07-ig
Hotel Laterum Pécs
29.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
56.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval