Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megújulás családon belül

Rajkai Espresso BudapestRajkai Espresso Budapest a térképen

Kiváló 2024. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. május 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A korábbi Isolabella Presszó teljesen átalakult, megújult, és új névvel nyitotta meg kapuit 2023 végén a Batthyány téri csarnok mögötti kis téren. A névadó Rajkai bácsi, a Víziváros jómódú, köztiszteletben álló vendéglőse volt a XIX. század végén, Noé Bárkája nevű fogadója az Iskola utca 16. szám alatt működött 30 éven át. A Rajkai Presszónak helyet adó épületet ő építette fel itt a 36. szám alatt. Az új tulajdonosok, Emília és János Rajkai bácsi ükunokái, így viszik hát tovább családon belül az immáron évszázadokon átnyúló vendéglátós hagyományt.
Az Isolabella legendás törzsvendége volt Cseh Tamás, aki az utcában a 35. szám alatt lakott, neki külön emléket állítottak itt a Rajkaiban, de a család régi relikviáit is megmentették.
A csapon saját márkás sörük is van, Rajkai Él APA (1190 Ft/4 dl), de a többi sör is jóféle craft kategóriás a Fehér Nyúl főzdétől, kávés stout, bajos búza, meggyes-szilvás sour mate, Western Steampunk west coast IPA. Ételek terén a Rajkai specialitásai közé tartoznak az amerikai stílusú szendvicsek - hummus bagel, lazacos bagel, Rajkai Reuben, sajtos-sonkás croissant, pastrami, Cubanu - , de vannak mutatós modern sütik is, pl. pekándiós brownie, banánkenyér és fehércsokis blondie.
A szendvicsek közül a választásom a BLT volt, kovászos fehér kenyér toast baconnal, friss salátával, paradicsommal, grillezve (1990 Ft), valamint egy latte (1050 Ft), A szervizdíj 13%, nem egy olcsó, de színvonalas hely.
A terasz is üzemel, nagyon hangulatos. Nagyon klassz hely, jó volt itt lenni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (22)
Rajkai Espresso Budapest - EgyébRajkai Espresso Budapest - Étel/italRajkai Espresso Budapest - Étel/italRajkai Espresso Budapest - BelsőRajkai Espresso Budapest - BelsőRajkai Espresso Budapest - BelsőRajkai Espresso Budapest - Étlap/itallapRajkai Espresso Budapest - Étlap/itallapRajkai Espresso Budapest - Étlap/itallapRajkai Espresso Budapest - EgyébRajkai Espresso Budapest - BelsőRajkai Espresso Budapest - Étel/italRajkai Espresso Budapest - Étel/italRajkai Espresso Budapest - BelsőRajkai Espresso Budapest - Étel/italRajkai Espresso Budapest - MosdóRajkai Espresso Budapest - MosdóRajkai Espresso Budapest - BelsőRajkai Espresso Budapest - Étel/italRajkai Espresso Budapest - BelsőRajkai Espresso Budapest - Külső képRajkai Espresso Budapest - Egyéb

Rajkai Espresso további értékelései

2024.03.03barátokkal
Kiváló
Nagyon nagy szükség volt a Vízivárosban egy ilyen jellegű helyre. Minden vadonatúj, ízléses, de nem hivalkodó. A személyzet mindegyike elképesztően kedves, mosolygós, szolgálatkész. Italválasztékuk kiemelkedő, az ételek frissen készülnek és gusztusosan finomak. A desszertjeik pedig kiválóak.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Balatoni akció: Több pihenés, több kedvezmény - Előfoglalással
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
147.263 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Napi ár félpanziós ellátással
Holiday Hotel Csopak
24.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval