Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Elegáns indiai

Rajkot Palace BudapestRajkot Palace Budapest a térképen

Kiváló 2019. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. január 26.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Távolról kezdem... Rajkot egy indiai nagyváros, Gujarat állam 4. legnagyobb városa, több, mint 1,2 millió lakossal. A Rajkot Palace egy elegáns, újnak mondható indiai étterem a belvárosban, az Egyetem térnél, amely 130 férőhellyel hazánk legnagyobb indiai étterme.
Valóban elegáns a beltér, L alakú alsó rész, fent keskeny galéria vízipipákkal, kényelmes fotelekkel. A pincerészben hatalmas bár, sok asztallal, bár ezt valószínűleg csak külön rendezvényekre, csoportoknak nyitják meg.
A belső tér elegáns, igényesen kialakított, arany, fekete és barna az uralkodó színvilág, sok szép szobor, a bejárattal szemben például Ganésa, valamint monumentális festmények vannak a falon.
A konyha tradicionális indiai, de nem hindu, mivel a csirke, bárány, hal és rák mellett marhahús is van. Itt is jobbára az ismert fogásokat találjuk, curry-k, tandoor-i ételek, byriani, a rizses egytálétel, kebab, 3 féle dahl. Sertéshús viszont nincs. Alapvetően az ételek meglehetősen drágák. Húsos főételek 2000 Ft felett indulnak kb. 3500-ig, és ebben nincs még benne a köret (basmati rizs 600 Ft-tól felfelé).
Így aki mégis ki szeretné próbálni, annak az ebéd menüt, azaz a thalit javaslom, a csirkés 1700 Ft, a vegetáriánus 1500 Ft. (+10% kötelező szervizdíj). Az adag ugyan meglehetősen kicsi, de egy változatos, autentikus, remekül összeállított, karakteres fűszerezésű válogatást kaptunk. Basmati rizs, teljes kiőrlésű naan lepénykenyér, csirke curry (kicsit csípős), zöldség curry karfiollal, zöldborsóval, répával, gombával, sárga dahl és papadam.
A személyzet - legalábbis a pincérek, akikkel találkoztam - magyarok voltak. Átmenetileg nem lehet bankkártyával fizetni, viszont nagy bankjegyből nem tudtak visszaadni. Ilyen esetben egy ilyen szintű helyen erre előre fel kéne készülni, úgy gondolom, ez nem a vendég problémája.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (31)
Rajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - MosdóRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - Külső képRajkot Palace Budapest - Étlap/itallapRajkot Palace Budapest - Étlap/itallapRajkot Palace Budapest - Étlap/itallapRajkot Palace Budapest - Étlap/itallapRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - Étel/italRajkot Palace Budapest - Étel/italRajkot Palace Budapest - Étel/italRajkot Palace Budapest - Étel/italRajkot Palace Budapest - Étel/italRajkot Palace Budapest - Étel/italRajkot Palace Budapest - Étel/italRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - BelsőRajkot Palace Budapest - Külső képRajkot Palace Budapest - Külső kép

Rajkot Palace további értékelései

2020.03.11a párjával
A párommal a második évfordulónkra valami merőben más ételt kerestünk, mint a megszokott. Így jött az ötlet, együnk indiait! Rá is bukkantunk a Rajkot Palace nevű helyre. Elég nívósnak tetszett, így hát biztos ami biztos, előre lefoglaltam egy asztalt. Megérkezésünkkor egy indiai hölgy lépett oda...
2019.01.27egyedül
Kiváló
Szeretem az indiai ízeket, ezért már sok indiai étteremben jártam, itthon és külföldön egyaránt. Mai napon a Rajkot Palace-ban ebédeltünk. Már a foglalásnál – telefoni - kedves női hang fogadott, igen udvariasan. Foglalni lehet Net-en is. Belépve az étterembe jó hangulatú éttermi rész...
2018.10.18a párjával
Kiváló
Pár hónapja nyílt meg ez az indiai étterem a belváros szívében, és rögtön nagyon népszerű lett, két hete telt ház miatt nem tudtunk asztalt foglalni, most végre sikerült, de most is telt ház volt. Külön hosztesz kísér az asztalunkhoz, miután ketten voltunk,egy két személyes, nem túl nagy asztalt...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Xavin Harkány - Pihentető wellness napok
Pihentető wellness napok
2024.06.10-ig
Hotel Xavin Harkány
89.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Hotel Eger Park
81.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Sokoró Fogadó Sokorópátka - Vidéki kikapcsolódás Sokorópátkán
Vidéki kikapcsolódás Sokorópátkán
2024.12.31-ig
Sokoró Fogadó Sokorópátka
73.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval