Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Retróba csomagolt lehúzás

Retro Múzeum Bisztró BudapestRetro Múzeum Bisztró Budapest a térképen

Gyenge 2023. decemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2024. január 14.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Budapest belvárosában 2021 nyarán nyitott meg ez a furcsa múzeum, amely Magyarország előző kommunista-szocialista rendszerébe kacsint vissza, az 1960-1990 közötti évtizedekre. A múzeumba érdektelenség okán nem volt kedvünk bemenni, 4800 Ft-ért főleg nem. Őszintén szólva nem vágyakozom vissza abba a korszakba, valahogy nem érzem a nosztalgiát, elég volt megélni már a lájtosabb, de ugyanolyan hazug végjátékot gyerekként, tinédzserként, és örülök, hogy már vége. Azért az előcsarnokban és a mosdóban is lehet bele lehet szippantani a hangulatba, amely utána a múzeumban vár, és leteszteltük a büfét is. Közben a hangszóróból korabeli zenék szóltak, felbukkant Korda György nagy slágere, a Reptér is, amely egyébként most újra visszatért a TikTokon, szóval a legfiatalabb generáció is ismeri.
Ahogy a vendégkört elnéztem, sok külföldi jön ide, gyakorlatilag minden korosztályból, a fiatalok inkább egyénileg, baráti körben, míg az idősebbek, középkorúak csoportosan, idegenvezetővel.
A magyarok közül inkább az idősebb korosztály jön nosztalgiázni, fiatalok poénból, szelfizni.

Az előtérben kapott helyet a büfé, sikerült összevadászni a legkényelmetlenebb faléces székeket, amelyeken olyan sokat ültünk a kerthelyiségekben egykor, vidéken nyomokban még fel-felbukkan ma is. Kiszolgálás a pultnál. Mindent erősen túlárazottnak találtunk. Középszerű almás és meggyes pite, valamint mignon 1290 Ft-ért (ezek a prémium kategóriás cukrászdákban is bőven 1000 Ft alatti süteménynek számítanak). A választék többségét kínai/vietnami boltokban megvásárolható bóvli édességek adják, amelyekhez hasonlót valóban árusítottak gyerekkorunkban, fillérekért. Gumi cumi, Kojak nyalóka, Limó por, cigirágó. Ezek itt 2-300 Ft-os tételek, amelyek az ázsiai diszkont boltokban fele ennyibe sem kerülnek. A pult fölött lévő táblán csak az ételek nevei szerepelnek, ár nincs mellettük.
Szép színes lapozgatós étlapot találtunk az asztalon.
Van pár egyszerűbb étel, hot dog (1990 Ft), melegszendvics (2490 Ft), lepény (3390 Ft) szintén erőteljes árazással. Mellé a ketchup +350 Ft. A zsíros kenyér, azaz deszka 990 Ft. Hűha!
A Julius Meinl-nek mondott presszó kávé gyatra volt, 750 Ft-ért az árát nagyon nem érte meg.
Nem témába vágó Hell energiaital 990 Ft-ért.
Egy korsó csapolt Soproni 1420 Ft.

Számomra ez egy lehúzós hely, turista-csapda.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (25)
Retro Múzeum Bisztró Budapest - Étlap/itallapRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étlap/itallapRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étlap/itallapRetro Múzeum Bisztró Budapest - MosdóRetro Múzeum Bisztró Budapest - MosdóRetro Múzeum Bisztró Budapest - MosdóRetro Múzeum Bisztró Budapest - BelsőRetro Múzeum Bisztró Budapest - Külső képRetro Múzeum Bisztró Budapest - BelsőRetro Múzeum Bisztró Budapest - BelsőRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étel/italRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étel/italRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étel/italRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étel/italRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étlap/itallapRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étel/italRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étel/italRetro Múzeum Bisztró Budapest - BelsőRetro Múzeum Bisztró Budapest - BelsőRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étel/italRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étel/italRetro Múzeum Bisztró Budapest - BelsőRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étlap/itallapRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étlap/itallapRetro Múzeum Bisztró Budapest - Étlap/itallap

Retro Múzeum Bisztró további értékelései

2021.10.01barátokkal
Kiváló
Nagyon kellemes helyet alakítottak ki a múzeummal karöltve. Ajánlatuk a Bambi, zsíros deszka , virsli mustárral. Gyermekkorom divatos kajái. Amellett a retro cukorkák, csokik és mai sütemények. A kellemes élményt egy régi zenegép szolgáltatja, melyből Ihász Gábor, Máté Péter stb. dalait lehet...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Írottkő K?szeg - Senior pihenés az Alpok lábánál
Senior pihenés az Alpok lábánál
2024.12.24-ig
Hotel Írottkő K?szeg
69.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Villa Völgy Eger - Szobaárak félpanziós ellátással
Szobaárak félpanziós ellátással
2026.04.01-ig
Hotel Villa Völgy Eger
125.114 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2025.01.05-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!