Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Remek olasz hely a Váci utcában

Ristorante La Botte BudapestRistorante La Botte Budapest a térképen

Kiváló 2016. februárban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. április 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A La Botte nevű étterem a Váci utcában a Gault Millau kalauz 2015-ös kiadásában 12 ponttal szerepelt, a 2016-osban csak 8-cal. Miközben ugyanaz a két séf áll az étterem élén változatlanul. Már csak ez is indokolttá tette azt, hogy meglátogassam a helyet. De az igazság az, hogy minden éttermet szeretnék meglátogatni, ami a GM kalauzban valamint a Dining Guideban benne van. Persze nem fog sikerülni, az embere mindig kifut az időből, de az arányok elég jól, az idei GM kalauz által tesztelt éttermek három negyedét sikerült valamikor az elmúlt 15 évben meglátogatni.
Szóval a La Botte-ba is eljutottam a nemrégiben. A kiszolgálás remek, a beltér megnyerő, nagyon hangulatos, az árak változóak, vannak meglehetősen magas díjazású ételek (a vegyes haltál például igen drága s ahhoz képest elég keveset adnak), de lehet okosan is rendelni. Van külön magyar étlapjuk is, mi azt békén hagytuk, nem mintha nem szeretnénk a magyar konyhát, de olasz helyen inkább olasz ételeket eszünk. Ettünk is többfélét, egy átlag feletti szintet minden fogás teljesített, s akadt közte egészen remek is.
Az 5-ből 5 pont kissé erős a hely konyhájának (az összélmény vita felett 5-ös) ,de azért mégiscsak megszavaztam neki, mert karakteresen jobb a 4 pontos mindösszesen „jó” helyeknél.
Szerettük a La Botte-t, bármikor szívesen visszamennénk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Ristorante La Botte Budapest - Étlap/itallapRistorante La Botte Budapest - Étlap/itallapRistorante La Botte Budapest - Étlap/itallapRistorante La Botte Budapest - EgyébRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - Étel/italRistorante La Botte Budapest - Étel/ital

Ristorante La Botte további értékelései

2019.01.01kollégákkal
Kiváló
A belváros szívében, a sétálós Váci utca Fővám térhez közeli szakaszán, pincehelyiségben kialakított olasz étterem. Boltíves falak, némi olaszos dekor, de nincs túltolva, bortartón felsorakoztatva a borkínálat. A bejáratnál hosszú pultnál fogadják a vendégeket, a személyzet magyar. Egyből...
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
88.290 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
56.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval