Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Olasz - magyar duó

Ristorante La Botte BudapestRistorante La Botte Budapest a térképen

Kiváló 2018. decemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2019. január 1.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A belváros szívében, a sétálós Váci utca Fővám térhez közeli szakaszán, pincehelyiségben kialakított olasz étterem. Boltíves falak, némi olaszos dekor, de nincs túltolva, bortartón felsorakoztatva a borkínálat. A bejáratnál hosszú pultnál fogadják a vendégeket, a személyzet magyar. Egyből felfigyeltem a pult mögötti pizzasütő kemencére. Az étlapot áttanulmányozva feltűnt, hogy nemcsak olasz ételek szerepelnek rajta, hanem némi magyaros klasszikus is nyilván az utcán nagy számban megforduló külföldi turista igényeit kielégítendő.
December folyamán népszerű hely a karácsonyi céges ebédek és vacsorák idején, ottjártunkkor is két csoport étkezett náluk.
A legjobb ár-érték arányú fogásnak a napi menü tűnt, amelyben a magyar és az olasz kedvenceket ötvözték: gulyásleves és sonkás pizza (2100 Ft). Bár a pincér egyből felajánlotta, hogy kérhetek másfajta pizzát is, de nekem ez teljesen megfelelt. A gulyás kiadós adag, piros mázas lábaskában érkezett, fűszerezés, beltartalom gazdag. Átlagos fehér kenyér hozzá, még langyos.
A pizza elég egyedi, ovális alakú, nem túl vastag, feltéttel gazdagon megszórva. A sajt és a sonka is jó minőségű. A pizza felét becsomagoltattam, otthon még másnap is friss, finom volt. Mondták is a gyerekek, hogy ilyen finom pizzát hozhatok nekik máskor is.
A pizzán kívül a tészták és a saláták is jól néztek ki.
A személyzet barátságos, kedves, fiatal és lelkes csapat.
Bankkártyával lehet fizetni. Nincs kötelező szervizdíj.
Nyáron kiülős teraszuk üzemel a sétálóutcán.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (21)
Ristorante La Botte Budapest - Étlap/itallapRistorante La Botte Budapest - Étlap/itallapRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - Étel/italRistorante La Botte Budapest - Étel/italRistorante La Botte Budapest - Étel/italRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - MosdóRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - Külső képRistorante La Botte Budapest - Külső képRistorante La Botte Budapest - Külső képRistorante La Botte Budapest - Külső képRistorante La Botte Budapest - BelsőRistorante La Botte Budapest - Külső kép

Ristorante La Botte további értékelései

2016.04.02családjával
Kiváló
A La Botte nevű étterem a Váci utcában a Gault Millau kalauz 2015-ös kiadásában 12 ponttal szerepelt, a 2016-osban csak 8-cal. Miközben ugyanaz a két séf áll az étterem élén változatlanul. Már csak ez is indokolttá tette azt, hogy meglátogassam a helyet. De az igazság az, hogy minden éttermet...
Népszerű szállások a környéken
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
85.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2025.01.05-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.04.05-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval