Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Legendás gírosz

Saloniki Gyros Taverna BudapestSaloniki Gyros Taverna Budapest a térképen

2023. márciusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2023. március 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A gírosz vagy kebab kérdésre az én válaszom egyértelműen a gírosz, nekem jobban bejön a görög stílusú elkészítési mód. Hogy mely nemzeté volt az ötlet eredetileg, abba nem mennék bele, egyébiránt fogalmam sincs. De lehetett bármelyik - görög, török, arab - hiszen sok évszázados, sőt évezredes, jelentős gasztronómiával rendelkező népekről beszélünk. A Soroksári út - Haller utca sarkán lévő taverna görög stílusú gíroszt készít évek óta jelentős népszerűségnek örvendve. Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy 11.30-tól kb. 14.00 óráig jó eséllyel kint áll a sor az utcán és folyamatosan érkeznek a házhoz szállítók is a megrendeléseket átvenni. Szóval a külső fotók ne tévesszenek meg senkit, ezeket korábbi időpontban készítettem, hogy ne legyenek rajta embertömegek. Szimpatikus, hogy elég korán nyitnak. 11 előtt jó eséllyel gyorsan ételhez lehet jutni. A beltér kicsi, szűkös, lehet helyben enni, de nem túl komfortos. Gírosz tálat és pitát készítenek, csirkehúsból, kis és nagy adaggal. A köret előre össze volt már készítve. Kicsit nagyüzemi, iparosodott az egész, de a gírosz tényleg finom. A hús frissen sült, meleg volt. Köretként tzatziki, répasaláta, görög saláta, lilahagyma, sült krumpli (mirelit). Az autentikus köretekből szívesen vettem, kértem volna többet, akár a krumpli teljes elhagyásával, de erre nem volt lehetőség. A nagy gírosz tál 3490 Ft, ami nem olcsó, nekem szűken két ebédre elegendő volt, de a salátákat azért már kipótoltam a második alkalomra. Egyszerű hungarocell dobozos csomagolás, amiért pluszban nem kellett fizetni.
A gíroszon kívül van még pár egyéb étel: tintahal karika Orly módra, sajtgolyók rántva, rántott hagymakarika, jó eséllyel ezek is mirelit termékek.
A nyitva tartási idő elég korlátozott: hétfőtől péntekig 10-15 óra között.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (17)
Saloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - EgyébSaloniki Gyros Taverna Budapest - Egyéb