Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Október fényei

Steam Budapest BudapestSteam Budapest Budapest a térképen

Kiváló 2022. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. október 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ismét elkezdődött az őszi Étteremhét rendezvény, így átnéztem a részt vevő éttermeket, melyikben nem jártam még, illetve melyik van elérhető közelségben, a belvárosban? Így találtam rá új résztvevő étteremként a STEAM-re, amely történetesen az első igazi munkahelyem helyén található az V. kerület szívében, a Belváros egyik legértékesebb lokációjában. Az OMFB és a mellette lévő parkolóház egykori szocreál irodaépületeit lebontották, majd több éves huza-vona és tervezés után egy hipermodern üvegcsodát emeltek a Szervita térre. Az irodaház neve igen kreatívan - vagyis egyáltalán nem az - Szervita Square Building lett, melynek földszintjén található ez az étterem, amely a közelmúltban került megnyitásra. A terasza is nagyon klassz, sok asztalos, de inkább a benti részt preferáltam.
A foglalás előtt áttanulmányoztam az étlapot és az Étteremhetes ajánlatot is (3 fogás 9.900 Ft), így egyből kiderült, hogy mégsem ezt éri meg választani, hanem a Business Menüt, ami szintén 3 fogás, viszont árban sokkal kedvezőbb (3480 Ft + szervizdíjjal együtt 4000 Ft). Ez utóbbi esetben nem lehet válogatni, az adott napi menü 3 fogása fix, viszont a heti menü ismeretében el lehet előre dönteni, hogy melyik napi fogások a legszimpatikusabbak. Tetszett, hogy a kedvező árazású heti menübe is kerülnek izgalmas fogások, pl. feketekagyló, sertéspofa, tőkehal alapanyagokból.
Egyébiránt a véletlen hozta, hogy éppen a csütörtöki hal-napot választottam ki. Az étterem nagy belmagasságának köszönhetően tágas, levegős, az üvegen át betűzött az őszi napsütés. Elegáns, letisztult a berendezés. A személyzet profi, jól felkészült, figyelmes, gyors. Az asztalok egy részétől nyomon követhetjük a nyitott konyhában szorgoskodó szakácsokat is. Üvegfal sincs, még sincs semmi olaj- vagy ételszag.
Az első fogás csicsóka velouté, bacon chips, kenyérkocka, gyakorlatilag egy nagyon finom, sűrű, forró krémelves.
A főfogás tőkehal tejszínes mártással, ropogós édesköménnyel, őszibarackkal. Érdekes, hogy szokványos köret (rizs, krumpli) is kiadós, élvezhető volt a fogás. A desszert túrógombóc (3 db kis gombócka) tejföllel, áfonya ízzel. A 3. fogás volt a legkevésbé izgalmas, egy tradicionális magyar édesség hagyományos elkészítéssel. A gombócok állaga jó volt, nem volt túlédesítve.
Van egy galériarész is további asztalokkal, de ottjártamkor ott nem volt kiszolgálás, elegendőnek bizonyult a vendégek létszámához a terasz és a földszint.
Esténként élő zenei esteket is szoktak tartani, pl. spanyol gitárzene, klasszikus vonós trió fellépésével.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (32)
Steam Budapest Budapest - Étlap/itallapSteam Budapest Budapest - Étlap/itallapSteam Budapest Budapest - Étel/italSteam Budapest Budapest - Étel/italSteam Budapest Budapest - Étel/italSteam Budapest Budapest - Étel/italSteam Budapest Budapest - BelsőSteam Budapest Budapest - MosdóSteam Budapest Budapest - BelsőSteam Budapest Budapest - BelsőSteam Budapest Budapest - Külső képSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - EgyébSteam Budapest Budapest - Egyéb

Steam Budapest további értékelései

2023.10.01barátokkal
Kiváló
Tavaly ősszel, a nyitásuk után nem sokkal már írtam egy hosszabb értékelést a Steamről, elsősorban a konyha teljesítményére fókuszálva egy hétköznapi ebédmenün keresztül, akkor az étterem belső zárt részében a földszinten ülve. Most újabb látogatásra került sor, ezúttal estefelé, egy kedvező...
Népszerű szállások a környéken
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.04.25-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
129.360 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval