Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Százéves Étterem már réges-régen elmúlt 100 éves, hiszen Budapest legrégebbi vendégfogadójaként 1831-ben nyílt meg az akkori Pesten Kriszt Ferenc egykori éttermeként. Gyönyörű a 2 szintes barokk palota, a kapu két oldalán a felette lévő csinos erkélyt két erős férfialak, talán Atlasz tartja duplázva.
A bejárat az egykori utcaszinten található, ami a jelenleginél pár arasszal lejjebb húzódott. Belépve folytatódik az időutazás, bár kicsit kopottas, de mégis igazán hangulatos, visszaugrottunk két évszázadot az időben. A fal melletti asztalok boxszerűen szeparáltak egymástól. A fő termen kívül további különterem található a hátsó traktusban, sok asztaluk, sok férőhelyük van, amely nagyobb létszámú csoportok számára is alkalmas. Döntően a külföldi vendégek látogatják az éttermet. Nyáron az udvaron fedett terasz működik. Az étlapon főként klasszikus magyar fogásokat találunk, gulyás, halászlé, tyúkhúsleves; marhapörkölt nokedlivel, paprikás csirke, libacomb lila káposztával, cigánypecsenye, a teljesség igénye nélkül. A főételek ára 6500-12000 Ft között alakul, plusz a köretek 1800-2500 Ft, szervizdíj nélkül. A desszertek egységára 3290 Ft. Pozitívum, hogy lehet kis adagot is kérni a levesekből. A +14% kötelező szervizdíj egyértelműen a lokációnak szól, a konyha és a személyzet színvonala semmiképpen sem indokolja. A gulyásleves ehető, de jónak nem mondanám. A húsban voltak jócskán rágós részek. A zöldségek túlkészültek. A kenyér olcsó bolti félbarna tömegtermék. A személyzet nem valami figyelmes, kissé nyegle és érdektelen a csapat, megvárakoztatták a vendégeket. A külföldiek persze nem értik, mikről beszélgetnek a vendégtérben, de a kevés magyar igen. A pinceszinten lévő mosdó kellemetlen rossz szagú, felületesen takarított. A régisége miatt érdemes csak ide benézni, mert valóban egy nagyon szép épület és a régi berendezési tárgyak is figyelemre méltóak, de a konyhát én nem tudom ajánlani, ráadásul drága is.
Családdal volt szerencsém meglátogatni az éttermet és sikerült helyfoglalás nélkül késö délután helyet kapni a nagyon kedves pincér jóvoltából. . . az egész környezet a berendezés klasszikus vendéglöi stílus - ami úgy ahogy van, a társaságunkat szinte elbüvölte. . . mivek 4-en voltunk, a pincér ajánlatára rendeltünk is egy 4 személyes húsos tálat - és jól tettük.
. . . minden nagyon finom volt, ízletes, elegánsan tálalva - ami a szakács, konyha színvonalát dícséri. . . remélhetöleg nem utoljára jártunk ott, mert ilyen tapasztalatok után a vendég ,,visszavágyakozik,, egy olyan helyre ahol kedvesek, rend és tisztaság van és jól föznek. . . /hatalmas adag volt a tálon/. . . .
A pincér nagyon udvarias, nem túl tolakodóan, de azért mindig szemmel tartotta az asztalunkat, ha esetleg kérnénk valamit. A ház specialitását választottam, baconbe tekert mangalicát 100 éves raguval, ami életem legfinomabb vacsorája volt. A fokhagymás libacomb is ízletes volt. Az adagok bőségesek, így sajnos a desszertnek nem maradt hely.
A borválaszték remek. Az asztalunknál játszott élő cigányzene tette fel az i-re a pontot a vacsora végén :)
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.