Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Glutén- és hangulatmentes

Szederinda Gluténmentes Önkiszolgáló Étterem BudapestSzederinda Gluténmentes Önkiszolgáló Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2016. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. március 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Szederinda éttermet már a megnyitása óta ki akartam próbálni, de valahogy mindig elmaradt. Minden tekintetben hiánypótló, egyrészt glutén- és „mindenmentes” étterem kevés van a városban, másrészt a környéken végképp nincs semmi, ahol egy tál meleg ételhez juthatna az ember.

Klasszikus önkiszolgáló, mindenki oda ül, ahol egy szabad széket talál. Ehhez képest az árak igencsak elszaladtak. Persze az egészség jegyében minden árat fel lehet srófolni, és tudjuk, hogy az ilyen-olyan-mentes alapanyagok, lisztek, cukorpótlók drágák, de itt igencsak megkérik az árát azoknak a fogásoknak is, amelyeknél ezt semmilyen speciális összetevő nem indokolja.
15.000 forintnyi blokk összegyűjtésével törzsvendég-kártyát lehet igényelni, lehet, hogy azért fog olyan vastagon a ceruzájuk, hogy a vendég minél előbb kedvezményhez juthasson. ;)

Komplett ebédet ettem tesztelés céljából :), de jobban jártam volna, ha beérem a levessel. Az volt a csúcspont. Sose jutott volna eszembe, hogy csipetke helyett apróra vágott savanyú káposztával dúsítsam a gulyáslevest, de remek ötlet, felkerült az itthoni étlapra. Egy teáscsészényi adag 490 Ft.
A következő fogás kakukkfüves malackaraj. Két vékony szeletke köret nélkül, 990 Ft-ért, sajna erre nem találok szalonképes minősítést. Ehhez a gyengén fűszerezett, száraz és hideg húshoz semmi méregdrága adalék nem kellett, ami indokolná az árát. Köretnek grill zöldséget választottam 550 Ft-ért, ez ízletes és jól összeállított volt, kár, hogy alig langyosan tálalták.
Ritkán eszem desszertet, de az édesköményes joghurthabot nem tudtam kihagyni. A neve volt a legjobb… Cukor helyett ugyanis olyan sok édesítőszerrel készült, hogy a zöldség íze egyáltalán nem érvényesült, csak azt éreztem, hogy valami édeset eszem.

Az étterem tiszta, egyszerű, mondhatni túlságosan steril és színtelen. A kiszolgálópultnál pohár és kancsóban friss víz van kikészítve, ez határainkon belül valamiért luxusnak számít, mindig elismeréssel nyugtázom. Tiszta és rendes a mosdó is, pelenkázópulttal felszerelve.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (2)
Szederinda Gluténmentes Önkiszolgáló Étterem Budapest - EgyébSzederinda Gluténmentes Önkiszolgáló Étterem Budapest - Külső kép

Szederinda Gluténmentes Önkiszolgáló Étterem további értékelései

2022.02.08egyedül
Szörnyű
Elvitelre kertem, rossz etelt adtak, amit csak otthon vettem eszre ugyanis nagyon sietesben voltam, idom mar nem volt visszavinni es a penztarnal meg azt szamoltak el, amit eredetileg kertem. A felcserelt etelt ki kellett dobnom, olyan rossz volt. Korabban voltam itt egyszer, de akkor ott helyben...
2020.02.09egyedül
Évek óta működő, közkedvelt, önkiszolgáló, gluténmentes étterem az Ecseri úti metrómegálló közvetlen közelében, az emblematikus toronyház földszintjén, ahol a 90-es években - főiskolai diákéveim idején - egy talponálló kocsma üzemelt (legalábbis mi az iskolatársakkal csak inni jártunk ide), csak...
2019.10.17egyedül
Gyenge
Az adagok egyre kisebbek, gyakran ízetlenek, langyosak, túlárazottak, akár egy natúr rizsköret is. A grill zöldség túl olajos, egynemű. édesburgonya köret majd 800-ért, cserébe néhány pálcika a tányéron. Finom volt, de ennyiért félreáll az ember szája. Szép törekvés a minden mentesség, de nem árt...
Népszerű szállások a környéken
Portobello Hotel Esztergom - Senior kedvezmény 60+
Senior kedvezmény 60+
2024.06.14-ig
Portobello Hotel Esztergom
88.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Golden Ball Club Hotel Győr - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.01-ig
Golden Ball Club Hotel Győr
108.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Karos Spa Zalakaros - Élmény, mosoly, kikapcsolódás
Élmény, mosoly, kikapcsolódás
2025.12.29-ig
Hotel Karos Spa Zalakaros
111.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval