Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tüzijáték helyett

Szeráj Török Étterem BudapestSzeráj Török Étterem Budapest a térképen

2021. augusztusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2021. augusztus 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2021. augusztus 20. Belváros. Este háromnegyed kilenc. "Siessünk!" - morogják többen. "Mindjár jön a tüzijáték."
A tömeg loholva tart a Margit híd felé. Ki futva, ki csak gyorsan lépkedve. Hömpölyögnek az emberek a főúton, a villamos pályán. Már 20:50. "Elkezdődött?!" kiált valaki. Általános hisztéria lesz urrá.
De mi csak éhesek lettünk. Nem a szenzáció miatt vagyunk itt. Csak kísérünk és megkordult a gyomrunk. A Vígszínházzal szemben megcsak a sült hús illata. De volt itt egy Cserpes Tejivó is. Már nincs. Más van ott helyette. Vissza a saroképületbez, ahol a belső térben a zöld szín dominál. "Szeráj", hírdeti a cégtábla.
"Gyertek enni!" invitál az egyik uriember a pult mögött. Feleségem egy csirke döner kebab szendvicset, én egy falafel szendvicset választottam. Az üdítő mellé (Pepsi márka mind) még egy baklava került a tálcára.
Odakint felrobbant az első rakéta, színkavalkáddal öntve le a környező házak falát. Mi csak az étellel foglalkoztunk. Jó volt, bár a falafel kissé száraz. Még jó hogy vizet kértem hozzá. Ám a baklavából számomra egy falat is elg volt, hogy érezzem még egy ebből és a sürgősségin kötök ki, inzulinsokkos állapotban.
Mire véget ért a majd háromnegyed órás látványosság, mi is végeztünk. Kéz a kézben vetettük bele magunkat a másik irányba tartó emberáradatba, semmivel nem törődve, csak az imént átélt ízélményekkel.
2021. augusztus 20. Belváros. 21:45. "Siessünk!" - morogják többen. - "Mindjárt jön a busz." ...
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos

Szeráj Török Étterem további értékelései

2023.11.15
Kiváló
HÉTVÉGI BUDAPESTI KIRÁNDULÁSUNK .. EBÉD ASZERÁJ ÉTTREMBEN, SÉTA KÖZBEN UTBAESETT... ÖNKISZOLGÁLÓ ÉTTREM, SZUPER TISZTASÁG, EMELETES, AZ ÉTELEK A PULTBAN SZINTE ETETIK , KINÁLJÁK MAGUKAT. SOKAN DOLGOZNNAK, IGEN GYORS TEMPOBAN FRISS TÖRÖK ÉTELEKET KINÁLNAK. EGY TÖRÖK LEPÉNYT ETTÜNK, AMI ANGYON...
2022.10.09a párjával
Sok évvel ezelőtt, amikor megnyílt, új volt ez az étterem, a környéken dolgoztam, és szerettünk ide járni a kollégáimmal. Aztán elkerültem innen, de a múlt héten arra jártunk a párommal, és erősen kései ebédidőben betértünk enni valami keveset. A hajdani kedvenceim még mindig kaphatóak! Így...
2022.10.01egyedül
Véletlen választás volt, nem erre készültem, bár, már olvastam a törökök rendkívül jó ételeiről. Ebédidő volt, gondoltam kipróbálom. Lehet, hogy én tettem magasra a mércét? Kicsit csalódás volt. Tömeg állt sorban, alig lehetett látni, hogy mit is szeretnék enni, viszont ennek ellenére udvariasan...
Népszerű szállások a környéken
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
73.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval