Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pisztáciás ekler

á table! - Corvin Plaza Budapestá table! - Corvin Plaza Budapest a térképen

Kiváló 2023. februárban járt ittÉrtékelt: 2023. március 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Több alkalommal szóvá tettem már azt a negatív tapasztalatot, hogy a hálózatok növekedésével a színvonal, a minőség gyakorta elkezd csökkenni. Itt most nem nevezném meg a helyeket, a témába vágó értékeléseknél leírtam. Üdítő kivétel számomra az Á Table bisztró és kávézó csapat, akiknél ezt nem tapasztaltam. Jó pár új egységet nyitottak Budapest- szerte, most már több plázában és további forgalmas helyszíneken is ott vannak, de továbbra is nagyon elégedett vagyok azzal, amit ők vendéglátás címén nyújtanak.
A Corvin Pláza alsó szintjén, kb. a folyosó közepén lévő "kitelepülésük" a hely adottságaiból megpróbálta a legjobbat kihozni. Kicsit el vannak szeparálva a folyosótól, és a legnagyobb átmenő gyalogos fogalom nem ezen a szinten, hanem egy szinttel feljebb halad el, ez is szerencsés. A francia pékség, cukrászda, kávéző és bisztró funkció itt egyben adott. A pult egy kis szigetként épült fel, körülötte, előtte vannak az asztalok. Bár nincs körbe kerítve, de az eltérő színű kövezet jelzi, hogy ez itt privát szféra, nem a folyosó része. A pult mellett is van két bárszék. A rendelést a pultnál kellett leadni, de utána kihozták a kávét, sütit, miegyebet az asztalhoz, fizetni edig elegendő volt a végén, távozáskor.
A pultban vonzó finomságok sorakoztak; az elmaradhatatlan klasszikus bagett (790 Ft) és croissant-ok (550 Ft) mellett, szendvicsek, quiche (1790/1890 Ft) - lazacos, baconös, szárított paradicsomos, sonkás-sajtos fougasse (990 Ft), valamint mennyei sütemények: a szinte védjeggyé vált Opera, Creme bruléé, lemon tarte, Paris Brest mellett karamellás sajttorta, csokitorta példaképp (1290-1690 Ft). Elég húzós sütiárak, de tényleg csúcsminőség!
Ezúttal egy tradicionális franciaságot választottam, a pisztáciás eklert (avagy Éclair-t), amelyet szintén kitűnően készítenek. A szicíliai pisztáciakrém mellett feketeribizli lekvár található a csónak alakú fánk alsó részében. (1390 Ft). Nagyon finom volt!
A kávé szintén korrekt, a cappuccino 950 Ft.
Kötelező szervizdíj nincs.
Két kedves, fiatal lány volt a pultban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (9)
á table! - Corvin Plaza Budapest - Külső képá table! - Corvin Plaza Budapest - Belsőá table! - Corvin Plaza Budapest - Étel/italá table! - Corvin Plaza Budapest - Étel/italá table! - Corvin Plaza Budapest - Étel/italá table! - Corvin Plaza Budapest - Étel/italá table! - Corvin Plaza Budapest - Belsőá table! - Corvin Plaza Budapest - Étel/italá table! - Corvin Plaza Budapest - Étel/ital

á table! - Corvin Plaza további értékelései

2023.06.04egyedül
(A 2-3 napja írt értékelésem eltűnt valahol az éterben, talán az éjfél környéki közlés miatt) Szóval, egy elég vacak ebéd után az emeletről elmenekültem és kerestem valami helyet, ahol megváltoztathatnám a szám utóíz-összetételét. Átnézve a korláton megpillantottam a mélyben az á table! egységét,...
Népszerű szállások a környéken
Komló Hotel Gyula - Szállás reggelivel és vacsorával, Várfürdő belépővel
Szállás reggelivel és vacsorával, Várfürdő belépővel
2024.12.23-ig
Komló Hotel Gyula
70.852 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szalajka Fogadó Szilvásvárad - Nem csak a 20 éveseké a világ
Nem csak a 20 éveseké a világ
2024.12.20-ig
Szalajka Fogadó Szilvásvárad
59.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től büféreggelivel
Portobello Hotel Esztergom - Senior kedvezmény 60+
Senior kedvezmény 60+
2024.06.14-ig
Portobello Hotel Esztergom
88.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval