Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiváló ebédmenü, italt csak az itallap birtokában rendeljünk

Tama Budapest Étterem BudapestTama Budapest Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2019. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Tama étterem évek óta ott szerepel Magyarország százas listájának felső negyedében. Árai igen magasak, így halogattam a meglátogatását, míg nem bevezették itt is a déli menüt (3800 forint három fogás egy pohár borral és egy kávéval). Ezt kihasználva ültünk be egy jóbarátommal s meg is rendeltünk egy fogást leszámítva mindent, ami a déli menüben szerepelt.
Egy étkezés keretében két kulcspillanat van: a nyitás és a zárást. Ezt itt jól tudják. Amikor letették elénk a pazar házi kenyeret, a körözöttet s mellé tojásfészekben két súlyos üreges kőtojást melyekben zellerhab volt répapürével, lágytojást imitálva, mi tagadás, lehengereltek.
Ételeink - Vichyssoise, pisztáciás borjú terrine, savanyított zöldséggel, paradicsomos gnocchi parmezánnal, mangalicatarja lecsóval, „alma, bodza, karamell” s végül „étcsokoládé, tarte, Maldon, vanília fagylalt” - kiválóak voltak, a lecsós tarját leszámítva mindegyikben volt egy kis csavar.
A lehető legnagyobb elégedettségi élménnyel távoztunk volna, ha a „tölthetünk vizet” kérdésre adott igenleges válasz nem kerül volna kétszer 1090-ba (plusz felszolgálási díj) s arra kérdésre adott reakció, hogy „tölthetek még bort”, nem nyomja meg a számlát további 1700 forinttal (plusz 12%). Ráadásul egy élvezhető, de nem kiemelkedő fehér borról van szó, s az is bosszantott, hogy a nem kevés pénzért kínált 7 deci tisztított vizet meg sem ittuk.
Úgy vélem, hogy az étterem érdekelt abban, hogy a vendég ne távozzon azt mérlegelve, átverték-e vagy sem. A rutin sajnos úgy van kitalálva, hogy a mienk nem egyedülálló eset, lásd az előttem járó tapasztalatát.
Összességében a Tama déli menüje kifejezetten ajánlott, ár/érték arányban pedig kiváló.
Italt pedig az étlapról rendeljünk, a vizet is, és kérjük azt, hogy hagyják az asztalon.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (11)
Tama Budapest Étterem Budapest - Külső képTama Budapest Étterem Budapest - BelsőTama Budapest Étterem Budapest - BelsőTama Budapest Étterem Budapest - Étel/italTama Budapest Étterem Budapest - Étel/italTama Budapest Étterem Budapest - Étel/italTama Budapest Étterem Budapest - Étel/italTama Budapest Étterem Budapest - Étel/italTama Budapest Étterem Budapest - Étel/italTama Budapest Étterem Budapest - Étel/italTama Budapest Étterem Budapest - Belső

Tama Budapest Étterem további értékelései

2018.06.06egyedül
Fine Dining étterem az Arany János utcai metrómegállónál, a Banknegyed kapujában. A forgalmas Bajcsyról nem szűrődik be az autók zaja és a turistabuszok pöfékelése. Az ajtón belépve egy elegáns, kicsit rokokóba hajazó szalon fogad, de csak a szalon, a személyzet tagjai közül egy pincér később...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laroba Alsóörs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.03.03-ig
Hotel Laroba Alsóörs
44.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
80.850 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval