Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csibe a tölcsérben

Tölcsibe BudapestTölcsibe Budapest a térképen

2018. szeptemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2018. október 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jó játék a szójáték, azt is szeretem, meg az újdonságokat is. Bár néha befürdök a kipróbálásukkal, kalandvágyó kedvem nem hagy el.
Most egy remek újdonságba botlottam: a Tölcsibe – a hely és az étel neve is ez – igazi telitalálat. Fűszeres íróban (más források szerint kefirben) pácolt, pirított csirkedarabkákkal és salátával töltik meg a sós waffelből tekert tölcséreket, majd választható szósszal öntik nyakon. A tészta puha, mégis ropogós, és végig kitart, nem áztatja át a szaftos hús. Jól lehet lakni vele. Menüben vettük egy kuponos cég ajánlatára, de nekem elég lett volna maga a Tölcsibe. A párom klasszikus, enyhén csípős BBQ szósszal kérte és sült kruplival. Én jalapenos cheddarszószt választottam, a helyben készült, kitűnő tortilla chipset hazavittem. Fél liter házi limonádét tartalmazott még a menü, bodza, meggy és feketeribizli a választék. A párom az utóbbit választotta. Mondanom se kell, hogy ezek a szimpatikus, vállalkozó kedvű, díjnyertes receptet kitaláló ifjak se képesek (vagy inkább nem hajlandók) cukor nélkül keverni egy egy limonádét. Így megint csak vizet ittam, jól járnak velem a vendéglátók.

A cég máris kinőtte a helyét, pedig a hírük csak most kezd terjedni. A helyiség pici, szerencse kell hozzá, hogy az ember le tudjon ülni. A keskeny járdán is van néhány asztal, de ott anélkül is alig férnek el a járókelők. Sokan vásárolnak elvitelre, még két ételszállító cég is befut, de jó páran toporognak, helyben ennének, aztán elindulnak, kezükben a kajával.
Biztosan visszamegyek még. Jobban is járok a bónusz adta kedvezmény nélkül, mert a menü másik eleme nem hiányzik, és persze az 590 Ft-os limonádét se kell kifizetnem potyára.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (6)
Tölcsibe Budapest - Külső képTölcsibe Budapest - Külső képTölcsibe Budapest - BelsőTölcsibe Budapest - BelsőTölcsibe Budapest - Étlap/itallapTölcsibe Budapest - Étel/ital

Tölcsibe további értékelései

2019.01.16egyedül
Átlagos
Egy viszonylag új street food hely és új "találmány" a Wesselényi utcában. Valamelyik gasztro-oldalon olvastam már róluk, illetve láttam én is a kuponos akciót, de az előző értékelő véleményével egyetértve, a kupont én sem vettem meg, szerintem sem éri meg. A koncepció lényege, hogy egy...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Tavaszi wellness élmény
Tavaszi wellness élmény
2024.06.28-ig
Alfa Hotel Miskolctapolca
66.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bővített félpanzióval