Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hegedűszóval köszöntés

Torockó Vendéglő BudapestTorockó Vendéglő Budapest a térképen

2022. szeptemberben járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 25.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A X. kerületben, Kőbányán a Martinovics téren a Torockó Éttermet mindenki ismeri. Nem is csoda, hiszen itt már több mint 100 éve, egészen pontosan 1906 óta üzemel vendéglő, melyet 1985 óta családi vállalkozásban üzemeltet a jelenlegi tulajdonos a fiaival. Így ez a kerület legrégebbi vendéglátó helye. Úgy tűnik, a mai napig nagy népszerűségnek örvend, asztalfoglalás hétvégén erősen ajánlott. Az étlap indokolatlanul hosszú (100 feletti tétel), alapvetően hagyományos magyaros konyhát visznek, nem kiemelkedő színvonalon, de azért összességében jó minőségben. Egy kicsit úgy éreztem, hogy a mennyiség fontosabb a minőségnél, hatalmas adagokat púpoztak a tányérokra, az erre nyitott férfiemberek nagy boldogságára.

Minden nap nyitva tartanak 11-től este 10 óráig. Hétköznap baráti áron kínálnak ebédmenüt, 2 fogás 1590 Ft (leves, főétel) 11-14 óra között, illetve napi leves 550 Ft-ért.
Ottjártunkkor élő cigányzene szórakoztatta a vendégeket (prímás és bőgős duó), az egyik születésnapozó nagy asztaltársaságnál is hegedűszóval köszöntötték az ünnepeltet.

Az étteremnek a szellőzése nem jó, a beltér meleg és fülledt, levegőtlen, kicsit ételszag van. A nagy forgalom miatt a pincérek folyamatosan pörögnek. Telt ház esetén a konyha belassulása előfordulhat, de nekem szerencsém volt, sikerült egy jó ütemet elkapni, amikor a nagy asztalok már megkapták az ételüket. A szomszédos terem régebben sörözőként működött, de most ott is éttermi kiszolgálás van, különteremként. Még van egy emeleti rész is, de az éppen nem volt megnyitva.

Nem okozott gondot, hogy a gombaleves mellé kértem még pluszban tejfölt (nem számoltak fel érte pótdíjat). A házi málnaszörp és limonádé decije 150 Ft, ami elég barátságos árnak számít. Az ételek ára a mennyiségek figyelembe vételével korrekt. Azt nem tudom, van-e kis adag, minden esetre, ha van is, nekem az is sok lenne. A túrógombóc adagja is 3 óriás gombócból áll, volt mit elcsomagoltatni is.
Kötelező szervizdíjat nem számolnak fel, jattot csak készpénzben lehet adni.

Összességében egy hangulatos, kicsit retróba hajló, tradicionális vendéglő a Torockó, inkább az idősebb, hagyománykedvelő vendégeknek nyerheti el a tetszését. Az egyik asztalnál volt egy fiatal, aki minden áron pizzát akart enni, hát azt itt nem kapott.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (18)
Torockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - EgyébTorockó Vendéglő Budapest - Egyéb

Torockó Vendéglő további értékelései

2023.11.05gyerekekkel
Gyenge
A fiam16. szülinapját ünnepelni mentünk oda. Útba esett és már jártunk ott egyszer. Akkor teljesen jó volt. Tegnap viszont.... Asztalt foglaltunk telefonon egy nappal előbb. Csak a bejáratnál volt egy. Kicsit gyanús volt, hogy szombat délben ennyire foglaltak, mert az előző alkalommal is ott...
2023.03.05a párjával
Ez az eset ma úgy volt, hogy, na, menjünk, együnk valahol valamit, ha már a mai vállalásunkat kb. koradélután 12:30 körül be is fejeztük. Jó, de hol és mit? Kőbánya, kínai piac, majd kínai negyed, volt már párszor, de mégis mi legyen? Nejem szólt. hogy nézzük csak, étterem van arra... kis kanyar,...
2022.05.14gyerekekkel
Szörnyű
2 órát vártunk az ételre. A leves hideg volt. Más számláját fizettették ki velünk. Bocsánatot kértek és visszadták a különbözetet.
Népszerű szállások a környéken
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
99.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
88.290 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
54.384 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval