A Tranzit a volt távolsági buszpályaudvar helyén egy kulturált és kultikus szórakozóhely volt, sokáig működött is sokak örömére. Aztán megszűnt, eltűnt és egyszer csak a helyére érkezett a Tranzit Zsiráf és rövid ideig újra benépesedtek az asztalok. Aztán a Tranzit Zsiráf is kihalt, kint sok más veszélyeztetett faj, és megint egy vagy másfél évig üres teraszon hordta az avart a szél.
De beköszöntött egy újabb korszak, egy vegán Tranzit érkezett a semmiből, és átvette a helyet. Na, már csak kipróbál egy ilyent a városi halandó. Kint ültem le, alig pár érdeklődő volt, új ez még nagyon. Azt hiszem, itt nem volt olyan nagy nyitófesztivál, mint a Tranzit és a Tranzit Zsiráf esetében. Felszolgáló lány helyes, egy icipicit modoros, a hangsúlyon érződik, hogy a vendéggel bájolgás nem a sajátja, de hát ez jár a munkakörével. Étlap négylapos, kettő étel, kettő ital, ezt látjátok. Én az Eggs Florentine című kompozíciót választottam, ez fokhagymás spenót, vegán buggyantott tojás, briós. . . összetevőkből áll, és 3550 forintba kerül. Várni kell rá, de megéri, nagyon finom. Azután Cold Brew narancsot kértem inni, ez 1950 forintos tétel, és kellemes iszogatni evés után. Tulajdonképpen olyan hely, hogy meg akarod kóstolni a többi itt kapható dolgot is!
1114Budapest, Kosztolányi Dezső tér, Bukarest utca