Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nem őszinte a mosolyom

Vakvarjú Csónakház BudapestVakvarjú Csónakház Budapest a térképen

2023. májusban járt ittÉrtékelt: 2023. augusztus 27.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kifejezetten népszerű étterem XX. kerület Pesterzsébet Gubacs városrészében, a Dunapart közelében, a sétányon. A Vakvarjú "család" szintén sikeres egysége. Hangsúlyozottan írom a népszerűséget, ami egyúttal azt is eredményezi, hogy sok asztala és nagy alapterülete ellenére is nagyon zsúfolt, szinte telített, emiatt nagyon hangos, zajos, morajló az étterem, legalábbis hétvégén "csúcsidőben". Nagyobb társasággal előzetes asztalfoglalás szükséges. Bár van saját parkolójuk, de hétvégén ez is megtelik, ilyenkor marad a sétány menti parkolás a támfal mentén.
A beltér kialakítása, dekorációja kellemes, de a tömeg miatt nagyon nem volt lehetőségem a részletek között elveszni, nézelődni. Szintén a tömegből következőleg a konyha és a kiszolgáló személyzet is "feltorlódik" ilyen időtájt a feladatokkal, sokat kellett várni, már a rendelés felvételére is, majd utána az ételekre is.
A pincérek pörögtek, igyekeztek, de nagyon látszott rajtuk a fáradtság, kiégettség is, értelemszerűen ilyenkor személyes kontaktusra, ételek ajánlására, bemutatására nincs lehetőség, bár van vendég, aki igényelné a személyes bánásmódot, törődést, figyelmességet (pl. én is ilyen vendég vagyok).
Az étlap jópofa, jó minőségű papírra nyomták, vágódeszka alakú, színes képekkel dekorált. Az elkészült ételek valóban úgy néztek ki, mint ahogy a fotókon is látni.
Az ételek ára a budapesti átlag feletti, inkább belvárosias, mint külterületi színvonalú. Zsolt Chef időszakos ajánlatai mellett a normál étlapon az előételek 3-4000 Ft között, levesek és desszertek 2500 Ft környékén, főételek 4-7000 Ft körül alakultak. A magyaros fogások mellett nemzetközi, mediterrán konyha, lazább, könnyedebb ételek, zöldséges-salátás fogások jellemzőek. Modern, fiatalos, nem unalmas étlap, de nem is nagyon avantgárd, szóval teljesen fogyasztható, nem afféle "bevállalós" ételeket kínálnak. Az adagok közepesek, nem nagyok, én itt 3 fogást (kiadós leves, előétel, desszert) meg tudtam enni, pedig volt már jó pár olyan étterem, ahol meg egy fogás is kifogott rajtam.
A gulyásleves (2390 Ft) kerámia csuporban érkezett, mellé közepes házias kovászos kenyér került. Fűszerezés jó, magyarosan paprikás, a lé sűrű, de a húsban voltak kövér, rágós részek. A VV csippentős (3190 Ft) hideg előételben erdélyi padlizsánkrém, tonhalkrém, sültpaprikás-fetasajtkrém szerepelt friss zöldségekkel, pitával. Nem volt egyik eleme sem kiemelkedő, a pita szárazkás volt. A pisztáciás málnadesszert volt a legfinomabb és egyben legszebb tétel, egy kiváló francia stílusú mutatós, harsány ízvilágú, de mégis hűsítő tányérdesszert (2290 Ft).
Kötelező szervizdíj nincs. A licsis limonádéban a licsi inkább szirup/aroma hatású volt (1290 Ft).
Összességében 4 pont, amely lehetne 5 is egy szerencsésebb konstellációban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (35)
Vakvarjú Csónakház Budapest - Külső képVakvarjú Csónakház Budapest - Külső képVakvarjú Csónakház Budapest - Étlap/itallapVakvarjú Csónakház Budapest - Étlap/itallapVakvarjú Csónakház Budapest - Étlap/itallapVakvarjú Csónakház Budapest - BelsőVakvarjú Csónakház Budapest - BelsőVakvarjú Csónakház Budapest - Étel/italVakvarjú Csónakház Budapest - Étel/italVakvarjú Csónakház Budapest - BelsőVakvarjú Csónakház Budapest - Étel/italVakvarjú Csónakház Budapest - Étel/italVakvarjú Csónakház Budapest - Étel/italVakvarjú Csónakház Budapest - Étel/italVakvarjú Csónakház Budapest - MosdóVakvarjú Csónakház Budapest - MosdóVakvarjú Csónakház Budapest - BelsőVakvarjú Csónakház Budapest - Külső képVakvarjú Csónakház Budapest - Külső képVakvarjú Csónakház Budapest - Étlap/itallapVakvarjú Csónakház Budapest - Étlap/itallapVakvarjú Csónakház Budapest - Étlap/itallapVakvarjú Csónakház Budapest - Étlap/itallapVakvarjú Csónakház Budapest - BelsőVakvarjú Csónakház Budapest - BelsőVakvarjú Csónakház Budapest - Étel/italVakvarjú Csónakház Budapest - Étel/italVakvarjú Csónakház Budapest - BelsőVakvarjú Csónakház Budapest - Étlap/itallapVakvarjú Csónakház Budapest - Étel/italVakvarjú Csónakház Budapest - BelsőVakvarjú Csónakház Budapest - Étel/italVakvarjú Csónakház Budapest - MosdóVakvarjú Csónakház Budapest - MosdóVakvarjú Csónakház Budapest - Belső

Vakvarjú Csónakház további értékelései

2023.07.31gyerekekkel
Kiváló
Ebédelni voltam a családommal a Vakvarjú Csónakházban. Gyönyörű helyen van a Duna-parton. Tiszta kultúrált környezet Udvarias, gyors kiszolgálásban volt részünk! Az ételek ízletesek és bőségesek voltak Csak ajánlani tudom!
2022.11.13családjával
Átlagos
Az ember étteremben nem reklamál, hanem egyszerűen nem megy oda többet. Én azért menni fogok, mert a hely tetszik, a kiszolgálás kiváló volt. Félve hozakodok elő ezzel, de az asztalnál négyünk egybecsengő véleménye szerint a Márton-napi finomságok között felszolgált libamáj inkébb kacsamáj...
2020.05.23családjával
Kiváló
Fantasztikus hangulat, tökéletes kiszolgálás, az ételek kifogástalanul finomak. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy meghitt ebédre, vagy vacsorára vágyik.
Népszerű szállások a környéken
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
80.850 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Magistern Siófok - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.21-ig
Hotel Magistern Siófok
33.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel