Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Születésnap

Vakvarjú Étterem - Újlipót BudapestVakvarjú Étterem - Újlipót Budapest a térképen

2018. januárban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. január 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Értelmetlen a fenti 1 - 5 értékelés, mert gyakran - most is - ezt nem lehet egyértelműen meghatározni. Attól függ, milyen szempontokat veszünk figyelembe. Ha pozitívumot írok, azzal lehet folytatni, hogy "de". Ha negatívumot, hasonlóképp.
Születésnapot ünnepeltünk 4 gyerekkel. A legkisebb 1 éves, a legnagyobb 10 éves.
Aki próbált már gyerekekkel étteremben ebédelni, igazolhatja: embert próbáló vállalkozás. A gyerek türelmetlen, nehezen tűri a várakozást. Ez az étterem épp ennek a megoldására vállalkozik.
A hely tágas, és nagyon sok volt a vendég is. A gyerekeknek külön játszó rész van elkerítve, ahol cipőt lehúzva lehet játszani. A helyiség tiszta (a mellékhelyiség is), a berendezést különösebben nem figyeltem - nem ez volt a lényeges. Az asztalokon abrosz helyett valamivel impregnált, de írható papír lapok vannak. A választék bőséges, az étlap igényes, élethű fotókkal illusztrált. Az árak viszonylag magasak, de nem vészesen. (A főételek 2000 Ft felett kezdődnek.) A kiszolgálás nagyon lassú, de ebbe bele kell kalkulálni a 15 fős társaságot, a különböző rendeléseket, amiket egyszerre, melegen szolgáltak fel.
Kívánság volt, hogy az asztal a játszó sarok közelében legyen. Közvetlen mellette terítettek, de ez azzal járt, hogy - vicces túlzással - miközben valaki begyűrte magát a helyére, leszakadt a sliccéről a gomb; kijönni pedig csak úgy lehetett, ahogy a számítógép veremmemóriájából az adat kinyerés történik: fordított sorrendben, mint ahogy bekerültek. Rossz ez? Ahogy vesszük. A kívánság teljesült. A gyerekek nem unatkoztak, amikor játszani támadt kedvük, játszottak, amikor enni kívántak, elég volt megmászni a játszó sarok korlátját (volt annak kijárata is, de...), és már ehettek is az asztal mellett. A játék olykor zajjal járt, de ez a hely erre szolgált.
Lehetne több felszolgáló? Aki nem ért hozzá, mondhat okosokat, de kérdés, a szolgáltatás jellege, a várható fogyasztás ezt lehetővé tenné-e? Nem tudom, ezért nem is kritizálom. Tény, hogy a főételre kb. egy órát kellett várni, de a gyerekek (ha nem a játszósarokban szórakoztak), kifesthették az "asztalterítőt" (van hozzá színes ceruza készlet is), a felnőttek megfejthették a rajta lévő sudokut. A felszolgálók figyelmesek, kedvesek és segítőkészek, a kintről bevitt tortát is felszolgálták.
Az ételek ára nem olcsó, de vállalható. Volt, akinek nem ízlett túlságosan, de végül is senki sem panaszkodott, lehet, hogy a megrendelt étel nem felelt meg teljesen a vendég ízvilágának. A mennyiség változó. Az egyik legolcsóbb főételt kértem. Nem volt sok, de épp jóllaktam.
Ajánlanám-e másoknak? Attól függ.
Aki egy olcsó és gyors ebédre vágyik, messze kerülje el a helyet. Aki gyerekkel akar vendéglőbe menni, és rá tudja szánni az összeget, annak mindenképp!
A fentiek miatt nincs értelme az 1-től 5-ig értékelésnek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló

Vakvarjú Étterem - Újlipót további értékelései

2024.03.29családjával
Gyenge
Elegáns környezetben az európai trendnek megfelelő étlaphoz, viszonylag gyors és udvarias kiszolgálás párosul a középkategóriát meghaladó árakon. Gond a fizetésnél van, mert a kártya beolvasás elött a pincér a számla végösszegét nem közölte, csak annyit hadart el, hogy ugye hozzátehetem a 10 %...
2023.03.06a párjával
Szörnyű
Ünnepi vacsorára készültünk a párommal. Csalódás, csalódás hátán: A taknyos 20 év körüli pincér tegez, ami nem bántó, de érthetetlen, közel 80 éves vagyok....Rendelés: csülökpörkölt rakott krumplival. Egy tégla alakú hús, mely nyesedékből állt össze. Nem túl ízletes és alig langyos + egy barna...
2022.09.05a párjával
Kiváló
Nagyon finomakat eszünk mindig itt. Van már kedcenc ételünk, amit szerintünk itt készítenek a legjobban (tatárbeefsteak, rozé kacsamell, csokiszuflé). Remélem soha nem veszik le az étlapról! Ui.: még sokáig szeretnénk itt enni, ezért ha nem hiszitek menjetek el, nézzétek meg magatoknak Ti is :)
Népszerű szállások a környéken
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Két Korona Hotel Balatonszárszó - Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
05.17-20.
Két Korona Hotel Balatonszárszó
129.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval