Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egy gyors délutáni beülés

Vakvarjú Étterem - Újlipót BudapestVakvarjú Étterem - Újlipót Budapest a térképen

Átlagos 2018. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2018. június 14.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Egy előadás előtti másfél órát töltöttünk el a helyen, mert ha már van némi időnk, akkor kipróbáljuk ha már jó a híre. hatan voltunk, öt hölgy, jómagammal.
A hely kialakítása elég kellemes, ha nem vesszük azt a hangzavart ami egy bajor kocsmának is becsületére válna, a kerek asztalnál szinte csak kiabálva értettük egymást. Egyébként látszik, hogy a belvároshoz közeli hely lévén igyekeztek megadni a módját a kialakításnak, és az egész enteriőrnek.
A lányok padlizsáncsippentés nevű kóstolót kértek, mert a kérdésünkre válaszolva ezt mondták a leggyorsabb elkészítésűnek. Magamnak vakvarjú kenyérlángost rendeltem, mondván nem vagyok nagyon éhes, de majd a lányok segítenek eltüntetni. Italnak limonádét kértünk különböző gyümölcs ízesítéssel.
A csippentésekben semmi érdekeset nem találtam. Némi tészta cikkek, ami lehetne egy pizzából vágott szelet, de lehet akár pita is, az ízéről nem sikerült kideríteni, három féle kis adag "maszattal". Tényleg csak csippentések, ehhez képest az ár elég szép, illetve a kitálalás is 20 percet vett igénybe, a gyors kiszolgálás ígérete ellenére. gyakorlatilag annyi idő alatt érkezett meg mint a kenyérlángos. A kenyérlángos egyébként bár a tésztája kicsit tömör, ízre megfelelő, a feltét mennyisége is elégséges, az öntöttvas serpenyőben való tálalás is jó kitalálás.
Az italok jók voltak, bár semmi különöset nem találtam bennük, gondolom a meleg miatt és biztosan nem spórolásból volt a pohár fele jéggel megrakva...
Desszertnek túrógombócot és somlóit rendeltünk.
A túrógombóc íze jó, a cukros tejfel elég, de sajnos maga a gombóc nagyon tömör, ha a tejfel nincs mellette akkor nem lehetett volna lenyelni.
A somlóinak szerintem a somlóihoz sok köze nem volt, mai divatos megnevezéssel talán somlói újragondolásnak vagy somlói variációnak lehetne hívni. A mennyiség kicsi, az íze emlékeztet a somlóira, de igazából ennyi, és nem több.
Összefoglalva egyszer érdemes volt kipróbálni, még a gondoltnál kicsit kevesebbe is került ( kb 20.000 Ft-ot gondoltam, és szántam rá, de 17.000 Ft-ban megállt a számla ), de visszatérni azért nem fogunk, annyit szerintem nem ér, és a többi vakvarjú kirendeltség próbájáról is lemondtunk. Még talán azért is volt érdemes betérni ide, mert életem első munkahelye mellett van, és az emlékek ugye sokat javítanak a hangulaton.
Ha valaki a RAM kolosszeum előadására megy, érvényes jeggyel még 10% kedvezmény is van a számla végösszegéből.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Átlagos

Vakvarjú Étterem - Újlipót további értékelései

2024.03.29családjával
Gyenge
Elegáns környezetben az európai trendnek megfelelő étlaphoz, viszonylag gyors és udvarias kiszolgálás párosul a középkategóriát meghaladó árakon. Gond a fizetésnél van, mert a kártya beolvasás elött a pincér a számla végösszegét nem közölte, csak annyit hadart el, hogy ugye hozzátehetem a 10 %...
2023.03.06a párjával
Szörnyű
Ünnepi vacsorára készültünk a párommal. Csalódás, csalódás hátán: A taknyos 20 év körüli pincér tegez, ami nem bántó, de érthetetlen, közel 80 éves vagyok....Rendelés: csülökpörkölt rakott krumplival. Egy tégla alakú hús, mely nyesedékből állt össze. Nem túl ízletes és alig langyos + egy barna...
2022.09.05a párjával
Kiváló
Nagyon finomakat eszünk mindig itt. Van már kedcenc ételünk, amit szerintünk itt készítenek a legjobban (tatárbeefsteak, rozé kacsamell, csokiszuflé). Remélem soha nem veszik le az étlapról! Ui.: még sokáig szeretnénk itt enni, ezért ha nem hiszitek menjetek el, nézzétek meg magatoknak Ti is :)
Népszerű szállások a környéken
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.29-ig
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred
45.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.04.05-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval