Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A borravaló kötelező?

Vakvarjú Étterem - Újlipót BudapestVakvarjú Étterem - Újlipót Budapest a térképen

2019. novemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2019. november 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagy divat manapság, hogy Márton nap környékén nagyon sok étterem libanapokat tart, nem volt ez másképp az újlipóti Varjúban sem.
László Chef (a honlapon írják így, ezek szerint vagy a chef szó vált nagybetűvel írandó szóvá, vagy a helyi főszakács egy László vezetéknevű ember, akinek Géza helyett Chef a keresztneve...:)) ajánlatából előételnek "Márton-napi csippentéseket" ettem, ami nem túl nagy mennyiségű libamájas zsidó tojásból, libatepertőkrémből és libarillette-ből állt, főételnek pedig roston sült hízott libamájat dijoni mustáros almakrémmel, fügével és házi burgonyafánkkal.
Az ételek jók voltak, talán kicsit drágák. A kiszolgálás rendben volt.
Ami nekem furcsa, mindhatni visszatetsző volt, hogy a fizetéskor - amikor még nem mondtam, hogy adok-e borravalót, vagy nem - megkérdezték, hogy a borravalót is kártyával fizetem-e (nem szervízdíjról volt szó, azt egyébként is kérdezés nélkül hozzáírják már a számlához, azt nem is néztem, itt van-e szervízdíj).
Majdnem visszakérdeztem, hogy miért, miből gondolja, hogy adok borravalót, de aztán hagytam, nem akartam elrontani az egyébként kellemes estét. De akkor ezek szerint aki az újlipóti Varjúba megy, készüljön fel, hogy borravalót adni kötelező.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos

Vakvarjú Étterem - Újlipót további értékelései

2024.03.29családjával
Gyenge
Elegáns környezetben az európai trendnek megfelelő étlaphoz, viszonylag gyors és udvarias kiszolgálás párosul a középkategóriát meghaladó árakon. Gond a fizetésnél van, mert a kártya beolvasás elött a pincér a számla végösszegét nem közölte, csak annyit hadart el, hogy ugye hozzátehetem a 10 %...
2023.03.06a párjával
Szörnyű
Ünnepi vacsorára készültünk a párommal. Csalódás, csalódás hátán: A taknyos 20 év körüli pincér tegez, ami nem bántó, de érthetetlen, közel 80 éves vagyok....Rendelés: csülökpörkölt rakott krumplival. Egy tégla alakú hús, mely nyesedékből állt össze. Nem túl ízletes és alig langyos + egy barna...
2022.09.05a párjával
Kiváló
Nagyon finomakat eszünk mindig itt. Van már kedcenc ételünk, amit szerintünk itt készítenek a legjobban (tatárbeefsteak, rozé kacsamell, csokiszuflé). Remélem soha nem veszik le az étlapról! Ui.: még sokáig szeretnénk itt enni, ezért ha nem hiszitek menjetek el, nézzétek meg magatoknak Ti is :)
Népszerű szállások a környéken
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.29-ig
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred
45.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Kumánia Kisújszállás - Őszi kikapcsolódás
Őszi kikapcsolódás
09.01-11.30.
Hotel Kumánia Kisújszállás
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval