DEndre ajánlásaira mindig érdemes figyelni. A Van Boris humoros nevével ellentétben egy elegáns, igényesen berendezett és nagyon gazdag kínálattal büszkélkedhető borbár Zuglóban, a 62-es villamos és az 5-ös busz Fűrész utcai megállójánál. A tulajdonos úriember kiemelt figyelemmel kezelt minden vendéget, lelkesen tájékoztatott, körbevezetett, mesélt a helyről és a kínálatról.
Nagyon jó érzés volt egy ilyen közegben, ilyen kiszolgálást kapni. A gazdag italkínálat mellett ételeket is kínálnak, bor- és sörkorcsolyák, mediterrán finomságok, sajttál (2990 Ft), hermelin, több féle olívabogyó, vaddisznó rilette, Serrano sonkatál, a Marmorstein Pékségtől szilvás és csokis papucs (1390 Ft). Újdonság a Muslinca fantázianévre keresztelt dobozos üdítőital grapefruit-boróka és gyömbér-uborka ízben (490 Ft). A borok terén is volt külön egy újdonságokat bemutató itallap, erről választottam a badacsonytomaji Váli Pince Luca borát 2023-as évjáratból, amely organikus művelésű Muscat Ottonel és sárga muskotály szőlőfajták házasításából készült (990 Ft/1 dl). Elvitelre vettem egy üveggel a Tamás Pince cukormentes levendula szörpéből (3290 Ft/üveg). Nagyon jó hely, jó szívvel ajánlom.
A Vanboris kiemelkedően jó hely, meglehetősen távol a város központjától, Zuglóban. Mindenben a minőségelvet követik, olyan ez a borbár, ahová visszavágyik az ember. A beltér hangulatos, igényes, a borválaszték impozáns, tartanak borkorcsolyákat is. Bernard sör van csapon, egyike a legjobb cseh főzeteknek.
Ittam is belőle egy pohárral (2 dl, 790 ft). Viszont kíváncsi voltam a Barnabás pince somlói Furmintjára, úgyhogy abból is kértem egy decit (1190 ft). Nagyon jól éreztem magam, megyek még.