Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egy megfizethető hely a Várban

Vár Bistro BudapestVár Bistro Budapest a térképen

Átlagos 2016. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. július 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A CBA által működtetett étterem az átlagos bel- és külföldi turisták örömére nyílt néhány évvel ezelőtt, hogy az se maradjon éhen a Várban, aki különösebb magyarosch körítés, felhajtás és cigányzene nélkül, egyszerűen csak ebédelni szeretne, megfizethető áron. Legalábbis így gondoltam eddig, de most látom, hogy a helyi lakosok és dolgozók közt is igen népszerű. Sokan használnak kerületi kedvezménykártyát, és elvitelre is kérnek ételt. (A csomagokat gondosan lefóliázzák, ilyet máshol még nem láttam, tetszik.)

Az étlapon semmi extra, a hagyományos magyaros ételek dominálnak. Pörköltek, sültek, levesek, saláták. Nagy adagok, a gyorséttermek árszínvonala fölött, de a helyszínhez képest elfogadható áron. Egyedül a fél szelet kenyér 50 forintos árától szisszenek föl, teljesen önzetlenül, mert nekem nincs rá szükségem. Másnak se nagyon, akár ingyen is adhatnák pl. a gulyás mellé, máshoz nemigen kell.
Egy szép nagy szelet rántott halat eszem, jól sütött, jól sózott, finom. Örömömre nem ragaszkodnak a „hozzá illő” körethez, így a sült libacombhoz ajánlott párolt vöröskáposztából kérek egy kicsit, jól passzol a halhoz is, és üdítő fogás a kánikulában.
A párom gulyást eszik, sűrű, tartalmas, sok hús van benne, azt mondja, jó. Meg sem bírja enni az egészet. Sorban állás közben hallom, hogy mások is beérnék fél adaggal a gulyásból illetve a pörköltfélékből, de nem kaphatnak kevesebbet. Kár, mert sok jó étel marad a tányérokon.

Sokan vannak a teraszon és a belső helyiségben is, ennek ellenére nem kell sokat várni. A kiszolgálás gördülékeny és viszonylag gyors, a személyzet udvarias.
A berendezés és a dekoráció ötletes és hangulatos, a helyhez illő.

A tisztaság megfelelő, bár nehezen találunk igazán tiszta tálcát. Aztán a nehezen találtat is ki kell cserélnünk, mert míg sorban állunk, megjelenik egy konyhai segéderő, és kancsóból, jó magasról feltölti a melegítőpultban a kifogyóban lévő levest. Fröcsköl össze-vissza. Hátraugrunk a mögöttünk állók tyúkszemére, így a ruhánkra nem jut a zsíros léből, de a pultot és a rajta lévő tálcákat vidáman beteríti, majd elégedetten távozik. A tisztaság lepontozását neki tessék megköszönni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (8)
Vár Bistro Budapest - BelsőVár Bistro Budapest - BelsőVár Bistro Budapest - BelsőVár Bistro Budapest - EgyébVár Bistro Budapest - Étel/italVár Bistro Budapest - Étel/italVár Bistro Budapest - Étel/italVár Bistro Budapest - Étel/ital

Vár Bistro további értékelései

2017.02.07a párjával
Átlagos
2016 december elején, estefele, jártam a várban, akkor étkeztünk itt. Előző pozitív élmény alapján léptünk be (másfél évvel azelőtt jártunk itt nagyobb társasággal), de a túristaszezonon kívül mintha nem volt ugyanaz. Ízleteset ettünk de lehet a hosszú séta után az elvárásaink nagyobbak voltak :)...
2016.10.19a párjával
Átlagos
Szeptemberben üdültem ott a párommal és naponta itt étkeztünk. Egy átlagos, elég nagy forgalmú önkiszolgáló étterem, ahol folyamatosan pörög az élet. A minőség elfogadható, a sült libacomb és gulyásleves kifejezetten ízletes volt, emellett gyorsan túl lehet lenni az étkezésen, nem kell sóvárogva...
2015.09.19egyedül
Átlagos
Aki járt már akár életében egyszer is a budai Várban, annak nem kell bemutatni, hogy az átlagos árszínvonal milyen az éttermekben, ugyanakkor az ételek színvonala, nem is említve a kiszolgálást finoman fogalmazva is erősen hullámzó, bár hozzáteszem, hogy itt is van néhány nagyon igényes konyhával...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
116.790 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
82.294 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Medián Hajdúnánás - All in one wellness csomag teljes ellátással
All in one wellness csomag teljes ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Medián Hajdúnánás
79.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval