Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ez a diák jelesre vizsgázott

Véndiák Étterem BudapestVéndiák Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2016. szeptemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2016. október 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Még az előző évezredben, főiskolás koromban kisebb-nagyobb rendszerességgel megfordultunk a Véndiákban, ami akkoriban inkább egy kocsmaként volt pozicionálva egyetemisták részére, különösen forgalmas éjszakai élettel.
A hely ugyanott, ugyanazon a néven azóta is működik az Egyetem téren, télen-nyáron kiülős kinti terasszal, viszont a benti rész teljesen megszépült, és sokkal elegánsabbá vált. Egy igényes bisztrós hangulatú étterem lett, ahová akár külföldi vendégekkel is szívesen megfordulnék. Az idei évben kétszer is volt alkalmam itt ebédelni, egyszer a heti menüt próbáltam ki, a másik alkalommal étlapról ettünk, kollégákkal, de szintén hétköznap.
Amit negatívumként megjegyeznék a berendezéssel kapcsolatosan: az asztalok meglehetősen közel vannak egymáshoz, így az egyes asztaltársaságok intimitása nem igazán biztosított.
Az ebédmenü 2 féle főétel (A/B) egyféle levessel 1190 illetve 1490 Ft-ért, amelyhez egy pohár Ice Tea is jár. Mindkét fogás nagyon ízletes volt, és egyáltalán nem volt rajta érzékelhető, hogy a konyha ne tette volna magát ugyanúgy oda, csupán azért, mert egy olcsó árkategóriájú ebédmenüről van szó.
Az á la carte kínálatból 4-en 4 félét ettünk: grillezett libamájat körte kompóttal és krumplipürével (kiváló!), grillezett jércemellet mézes-mustáros zöldsalátával (nem különleges fogás, de korrekten hozta magát), Stroganoff bélszínt burgonyafánkkal (házi, még véletlenül sem bolti krokettre kell gondolni) és fogas filét hollandi mártással (ebben a hal lehetett volna kicsit nagyobb adag). A főételek árai 3000-7000 Ft között mozognak, az adagok bőségesek. A normál étlap ételeire és italaira 12,5% kötelező szervizdíjat számolnak fel, a menü esetében viszont nem.
A galériára csigalépcsőn lehet felmenni, ott is vannak további asztalok. Kiszolgálás gyors, pörgős, de mégis kedves és figyelmes.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Véndiák Étterem Budapest - Külső képVéndiák Étterem Budapest - Külső képVéndiák Étterem Budapest - BelsőVéndiák Étterem Budapest - MosdóVéndiák Étterem Budapest - BelsőVéndiák Étterem Budapest - MosdóVéndiák Étterem Budapest - Étel/italVéndiák Étterem Budapest - BelsőVéndiák Étterem Budapest - Étel/italVéndiák Étterem Budapest - BelsőVéndiák Étterem Budapest - BelsőVéndiák Étterem Budapest - BelsőVéndiák Étterem Budapest - Külső képVéndiák Étterem Budapest - Külső képVéndiák Étterem Budapest - BelsőVéndiák Étterem Budapest - Külső képVéndiák Étterem Budapest - Külső kép

Véndiák Étterem további értékelései

2020.07.09a párjával
Kiváló
Egyetemista koromban vizsgák után mindig itt ittuk meg az áldomást, ennek már jó 30 éve. Azóta a hely átalakult, a korábbi presszóból fine dining típusú, elegáns étterem lett. Rendkívül hangulatos, évtizedes fák árnyékában a jogi egyetemre nézve hűsölhet a vendég a melegben a kellemes...
2018.07.17egyedül
Egyszer már jártam a helyen, amikor az öcsém doktori avatása előtt felhörpintett valamit. Most végre volt időm, hogy kényelmesen megebédeljek a gyönyörű szép napsütéses időben. Az étterem előtti teraszon lehet találni árnyékos és napsütötte asztal is. A melegre való tekintettel inkább egy...
2016.10.18kollégákkal
Kiváló
Egy gyors ebédre ugrottunk be egy kolléganőmmel a Véndiák Étterembe. Meglepődtem, mert kifőzde jellegű helyre számítottam, ehhez képest egy trendi, fiatalos és meglepően elegáns helyre érkeztünk. A galéria nagyon hangulatos, így ide telepedtünk le. Mivel nagyon siettünk, nem volt időnk...
Népszerű szállások a környéken
Dráva Hotel Harkány - Pihenő napok
Pihenő napok
2025.01.01-ig
Dráva Hotel Harkány
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Yacht Siófok - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Hotel Yacht Siófok
145.572 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Golden Ball Club Hotel Győr - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.01-ig
Golden Ball Club Hotel Győr
108.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval