Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Itt a sajt, hol a sajt?

Víg Kalmár Étterem BudapestVíg Kalmár Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2018. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. október 4.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az ittjartam.hu adatbázisában sokáig az első 100-ban szerepelt a Víg Kalmár a budapesti éttermek sorában, ami a több mint 3700 értékelt hely között azért nem semmi! Így régóta terveim között szerepelt az étterem felkeresése.
Helyszín a 15. kerület kertvárosias része, az Újpestet Rákospalotával összekötő felüljáró közelében. A környező utcákban ingyenes a parkolási lehetőség, helyet is könnyen találni.
Retró vágású étterem, az első rész, ahol a pult is található, inkább söröző jellegű, folyosó formájú, innen lehet kimenni a belső kertben kialakított teraszra, de van különterem is, ahol családi rendezvényeket, esküvőket szoktak tartani. Inkább a környékbeliek, azon belül is az idősebb korosztály kedveli.
A több tagból álló személyzet tagjai közül az idős pincér úr kedves, humoros. A többiek inkább unottak, nem kedvesek. Talán a törzsvendégekkel igen.
A műbőr kötéses műanyag fóliás étlap sok oldalas, de nem túl izgalmas. Az árak középkategóriásak, a főételek 3000 Ft környékén, a levesek (csészényi adag) 1000 Ft alattiak. Magyaros ételek, fűszeres-paprikás, hagyományos elkészítés.
A májgaluska leves (790 Ft) kiadós, a galuska hatalmas, házi, finoman fűszerezett, a lé viszont vegetás, a zöldség túlkészült.
A rántott camembert rizzsel zóna adag, igaz előételként szerepel az étlapon (1500 Ft), csak egy félkör a sajt. Az áfonyalekvár kommersz bolti, cukros. Frissen készült a sajt, forró, a bunda ropogós. Be kell osztani a rizst és a lekvárt is, hogy kitartson.
Miután mindent elfogyasztottam (kb. 10 perc múlva) megérkezett magában még egy fél sajt, mondta a pincér, hogy elvileg ez is az adaghoz tartozik. Hát, köszi... most már mit csináljak vele, így magában??
Nem ajánlotta fel, hogy pl. elcsomagolja, viszont ahogy hozta, vissza is vitte. Biztos jó lesz majd valaki másnak. Én minden esetre kifizettem az egészet, nem volt kedvezmény.
A blokk értelmezhetetlen, mivel minden tételnek "gyűjtő" a neve. A 10%-os kötelező szervizdíjnak is.
Vegyes élményekkel távoztam. Az első 100-ban biztosan nem volt reális a helyük. Most, amikor írom az értékelést, már nincsenek is benne (megjegyzem, nem az én értékelésem miatt).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (16)
Víg Kalmár Étterem Budapest - Étlap/itallapVíg Kalmár Étterem Budapest - Étlap/itallapVíg Kalmár Étterem Budapest - Étlap/itallapVíg Kalmár Étterem Budapest - Étlap/itallapVíg Kalmár Étterem Budapest - Étlap/itallapVíg Kalmár Étterem Budapest - BelsőVíg Kalmár Étterem Budapest - Étlap/itallapVíg Kalmár Étterem Budapest - Étel/italVíg Kalmár Étterem Budapest - BelsőVíg Kalmár Étterem Budapest - Étel/italVíg Kalmár Étterem Budapest - BelsőVíg Kalmár Étterem Budapest - Étel/italVíg Kalmár Étterem Budapest - Étel/italVíg Kalmár Étterem Budapest - MosdóVíg Kalmár Étterem Budapest - MosdóVíg Kalmár Étterem Budapest - Belső

Víg Kalmár Étterem további értékelései

2024.02.18családjával
Gyenge
Lepukkant a hely,koszos,rúzsos volt a poharam,ami az én hibám mert nem vettem észre időben. Mikor jeleztem hogy koszos a pohár elnézést kért,de nem kaptam helyette tisztát Drágák az ételek,cserében nem finomak. Elkevertek 2 ételt az 5- ből, elnézést kértek de emiatt nem tudtunk együtt...
2023.07.02gyerekekkel
Kiváló
Kislányom keresztelője után vacsoráztunk ott a családdal. Kedves fogadtatás, felszolgálók is kedvesek voltak. Gyermekbarát, megkérdezték hogyan találják a levest,mit tegyenek bele,hogy szeretik a gyerekek. Pl csak tésztával,vagy legyen benne hús, zöldségek, tészta. Ízlett a gyerekeknek. A tálak...
2023.02.04a párjával
Kiváló
Finom , óriási adag étel, kedves személyzet, családias hangulat. A hagymás rostélyos miatt találtam rá az étteremre, és nem csalódtam. Nagyon finom, és szeretettel, figyelmességgel tálalt ebédet kaptam. Ugyan így értékelte cigánypecsenyéjét a velem ebédelő is. Köszönjük!
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Royal Club Hotel Visegrád - Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
2025.01.01-ig
Royal Club Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!