Nyári gasztronapok japán módra

Yama Étterem BudapestYama Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2026. júniusban, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2026. július 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagyjából 5 évvel ezelőtt nyitották meg az éttermet, központi elhelyezkedésű az V. kerületben a Bazilika közelében. Belső kialakítása, ételkínálata, árazása alapján a prémium szegmensbe pozicionálták magukat. A konyha japán és távol-keleti fúziós vonalat képviseli, jó minőségű, friss alapanyagokkal dolgoznak. A G&M 2026-ban 14/20 pontra értékelte őket, ez elég meggyőzőnek tűnik. Kizárólag vacsorázni lehet náluk, hiszen csak 18 órakor nyitnak ki. Előzetes helyfoglalás erősen ajánlott, egy átlagos hétköznapon már nem volt szabad asztaluk. Már a legutóbbi Dining City Étteremhét programon szerettünk volna ide eljönni, foglalunk is, de a végén programütközés miatt le kellett mondanunk. Most ismét van egy akció náluk, szintén a Dining City Nyári Gasztronapok keretében a 3 fogásos menü fix 9900 Ft-ért érhető el náluk. Egy rövid, 3x3 tételes étlapról lehet választani, amelynek 1-1 tétele feláras. Az italokat és a kötelező szervizdíjat (+15%) ugyan ez az ár nem tartalmazza, de még így is igazán kedvező ajánlatnak tartom.
A választható előételek: Yakitori csirkenyársak, Lazac sashimi mangós miso dresszinggel, Rock Shrimp rák Tempura (feláras). Főételek: Yuzumiso lazac steak, sushi válogatás (csípős tonhal, lazac), Wagyu mini burger trió (feláras). Desszertek: Brownie miso karamellel, sárgabarackos sajttorta, misopraliné mille-feuille (feláras). Feltűnő a lazac és a miso túlsúlya a kínálaton belül.
A beltér modern, sejtelmes megvilágítású, misztikus kozmopolita bár hangulatú, a tányérok különlegesek. Az alagsorban található mosdó különleges hangulatú, természetet megidéző, szintén sötét színvilágú, még bonsai fa is volt benne. A személyzet elegendő létszámú, pörgős a kiszolgálás, udvarias, de nem feszélyező a légkör. A 2 személyes asztalok elég zsúfoltan vannak elhelyezve, nincs igazán intimitás. A nagyobb társaságok körasztalnál is ülhetnek.
Üdvözlő falatka vagy ajándék fogás, meglepetés nem volt. Az italok meglehetősen túlárazottak. A 0,7 l-es San Benedetto ásványvíz 2100 Ft (szervizdíj nélkül), a japán stílusú koktélok rendkívül izgalmasak, 5000 Ft-tól felfelé árazódnak.
Az ételek állaga, fűszerezése, ízvilága nekem tetszett, még talán több fűszert, pikánsabb ízeket is el tudtam volna képzelni. Az előétel mellé számomra hiányzott valami jelzésértékű köret vagy saláta, csak magában jött a 2 db kis húsnyárs. A főétel sem volt nagy adag, a lazac tökéletes állagú, a bőre ropogós. A kapor nagyon jól passzolt hozzá, elbírt volna még többet is. A sajttorta fánk alakban érkezett, ettől a fogástól nem voltam elájulva, elég semleges íze volt, az mangó öntetben kb. csak édes szirupos ízt éreztem. Összességében megadom az 5 pontot. Voltak olyan fogások is, amelyek alulról megvilágított szárazjégen érkeztek.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Két Korona Hotel Balatonszárszó - Wellness hétköznapok a Balatonon
Két Korona Hotel Balatonszárszó
Barrico Thermal Hotel Demjén - Augusztus 20.
Barrico Thermal Hotel Demjén
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Pihentető napok gyógyfürdőzéssel